L’objectiu de convertir l’EMT en el mitjà de transport de referència per als desplaçaments a la ciutat de València ha començat a materialitzar-se en els primers 12 mesos d’esta legislatura. En el període que va de juny de 2015 a juny de 2016 l’EMT té 2.287.191 viatgers més que l’any anterior.

Este augment suposa, segons Giuseppe Grezzi, “la traducció de l’aposta del Govern de la Nau pel transport públic i del gir en la gestió de la nova direcció de l’EMT per a convertir la xarxa d’autobusos en la primera opció, per preu i eficàcia, per a desplaçar-se a la ciutat per a les valencianes i valencians”.

En estos mesos, el servici de l’EMT ha guanyat en regularitat amb la incorporació de 91 nous conductors a la plantilla i 40 nous autobusos; i també en fiabilitat, en finalitzar pràcticament la supressió d’autobusos per falta de personal.

Amb estes correccions i la democratització i universalització del servici, amb la incorporació de l’abonament social per a persones en risc d’exclusió i la regularització dels desplaçaments infantils amb el bo infantil, l’EMT ha fet el seu primer salt qualitatiu a l’espera de la primera gran millora en la seua xarxa, que es produirà este mateix estiu, amb el qual s’espera, gràcies a la millora substancial en rapidesa i ferqüència d’un bon nombre de línies, un increment encara més substancial.