L’ajuntament ha destinat quasi 1 milió d’euros per a realitzar obres de reforma als mercats municipals. Amb estes intervencions es pretén potenciar i rellançar estos recintes distribuïts pels diferents barris i districtes de la ciutat. La major despesa es farà per a reforçar la seguretat del mercat de Russafa. També seran objecte d’obres els mercats de Torrefiel, Benicalap, Natzaret i Rojas Clemente.

Carlos Galiana ha donat compte d’estes intervencions que s’emmarquen en un pla de millora i rehabilitació de la xarxa de mercats municipals “que aposta per potenciar estos espais en què el xicotet comerç és el protagonista”.

Al mercat de Russafa es reforçarà la seguretat.

Al mercat de Benicalap les obres milloraran la climatització del recinte i disminuirà el consum energètic actual. A més es crearà una cambra per a emmagatzemar les deixalles que permetrà retirar de la via pública els contenidors usats pels venedors.

En el mercat de Natzaret, l’actuació permetrà millorar l’aspecte exterior actualment degradat, s’adaptaran els accessos a la legislació vigent, millorarà la qualitat ambiental interior del mercat i s’aconseguirà una entrada de llum difusa per a tot el perímetre de la nau.

El mercat de Rojas Clemente també crearà un bany accessible, una escala i una rampa per a facilitar la mobilitat de les persones. Destaca també la creació d’una sala de lactància i la reforma dels banys existents, amb la millara de la il·luminació, la ventilació,etc.

En el mercat de Torrefiel es millora la salubritat i la zona de servicis del mercat.

Pel que fa al mercat del Grau, Carlos Galiana ha parlat que està pendent d’una rehabilitació a càrrec del pressupost del Pla Confiança de la Generalitat. “Aprofitarem eixa reforma integral contemplada per a començar des de zero i plantejar el tema dels horaris, que és una assignatura pendent, per a donar major servici a la ciutadania”.