Sergi Campillo ha presentat al·legacions al projecte de revisió del pla hidrològic per reclamar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que assigne una quantitat suficient d’aigua, almenys 121 hm3, del Xúquer a l’Albufera. Campillo, regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera assegura que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha de garantir l’estat ecològic del Llac. A més, ha assenyalat que no es pot obviar que l’única manera de fer-ho és assegurar l’aportació regular d’aigua del Xúquer, que és la que històricament ha entrat majoritàriament al llac i que en els últims anys s’ha vist dràsticament reduïda. “Esta és la principal causa del deteriorament actual el llac”, ha remarcat Campillo.

 

Per una altra banda, Campillo reclama que s’avance al pròxim any la reforma que la Confederació té prevista per al 2018 del col·lector Oest, una infraestructura que evita l’entrada d’aigües residuals al Parc però que s’ha quedat obsoleta, amb problemes estructurals i de capacitat en cas de pluja. Des de l’Ajuntament s’apunta que el mal funcionament d’este col·lector és la causa de bona part de l’entrada d’aigües residuals a l’Albufera, per això es considera prioritària l’obra de reforma.

 

A més, Campillo ha assegurat que l’Ajuntament no pot admetre que la depuradora de Pinedo siga la principal font d’aigua al llac com a solució definitiva, tal i com passa actualment degut a que no arriba aigua del riu Xúquer. L’aigua de depuradora “no compleix els mínims de qualitat necessaris”, de manera que “provoca que la situació de contaminació persistisca”, segons Campillo.

 

Des de la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera s’insta a les tres administracions competents, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Generalitat i l’Ajuntament a treballar conjuntament en la recuperació ambiental de l’Albufera. Per això, Campillo reclama que “es pose ja a ple ritme el que preveu el Pla Especial de l’Albufera, recollit a la pròpia memòria presentada per la CHX, en què les tres administracions han de col·laborar per aconseguir l’objectiu últim: la completa recuperació ambiental de l’Albufera de València”.