Glòria Tello recull un premi a la conservació del monument de les Sitges

La regidora de cultura de València acudeix després de 24 anys als premis Turia

Glòria Tello, regidora de cultura de l’Ajuntament de València, va assistir a la XIII edició dels Premis de la cartellera Túria, que es va celebrar a l’Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot. Tello va recollir un premi a la defensa del patrimoni concedit a l’Ajuntament de València per la conservació de les Sitges.

Les Sitges, és un monument constituït per un conjunt de dipòsits que estaven destinats a emmagatzemar blat per al consum dels habitants de la ciutat de València i poblacions dels voltants. Està situat a la localitat de Burjassot.

Pati de les Sitges

Pati de les Sitges

Les Sitges es van construir en el segle XVI, perquè la ciutat de València va sofrir alguns problemes d’abastiment de blat a causa del dèficit que el Regne de València presentava. L’alternativa va ser potenciar la importació de blat sicilià per via marítima, però les grans quantitats que arribaven al Grau no podien guardar-se en les tradicionals botigues o magatzems. Així, el govern de la ciutat (el Consell) va decidir construir de manera experimental el 1573 tres sitges per allotjar el cereal i per tant disposar d’una reserva en cas de necessitat. A més s’aconseguia el blat al millor preu possible en origen en poder jugar amb el nivell d’existències.

Glòria Tello mentre feia uel discurs d'agraïment

Glòria Tello mentre feia un discurs d’agraïment

ha sigut la primera vegada en més de 24 anys que una regidora de l’Ajuntament de València ha assistit als premis de la cartellera Turia, una de les publicacions referents en temes culturals a València.

Arxivat en: Cultura i Educació, Glòria Tello, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *