El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, aposta per la renovació de la flota d’autobusos municipals i un augment en la freqüència de pas, front a la mala gestió que ha fet que “estos dies d’altíssimes temperatures, una cinquantena de vehicles no hagen pogut eixir al carrer, per tindre l’aire condicionat avariat”.

Compromís per València posarà en marxa una revisió exhaustiva de l’estat dels autobusos de l’EMT, i reposarà tots aquells que siguen necessaris per tal d’adequar la flota a les necessitats de la ciutat. Segons ha dit Joan Ribó, candidat a l’alcaldia i portaveu a l’Ajuntament de Compromís, “esta proposta contrasta amb la falta de previsió de l’actual govern municipal del PP, ja que a dia d’ahir encara no s’havien reparat els aires condicionats de desenes d’autobusos. Les operacions tècniques de revisió normalment s’han de fer al mes de gener i enguany s’han retardat tant,  que en un dia d’altíssimes temperatures com el d’ahir, com a mínim una cinquantena de vehicles de la flota municipal no van poder eixir al carrer”.

Tal i com ha denunciat a Compromís el personal de l’EMT, els autobusos que no tenen correctament instal·lat l’aire condicionat, només ixen de matí, quan no fa tanta calor, però a mesura que pugen les temperatures al llarg del dia es veuen obligats a retirar-se. Amb la qual cosa, ha afirmat Ribó, “tenim una flota d’autobusos infrautilitzada i tot un conjunt de treballadors que no pot fer la seua faena per la falta de previsió d’uns gestors polítics més preocupats per anar en cotxe oficial que per fer que la gent puga moure’s per la ciutat amb unes mínimes condicions. Sembla que el que realment busca el PP és el descrèdit de l’empresa pública de transports”.

El programa electoral de Compromís inclou un pla amb mesures concretes per a millorar el transport públic en la ciutat, amb una aposta específica per renovar la flota d’autobusos de l’EMT i un augment de la freqüència de pas, establint la prioritat semafòrica per este mitjà de transport i incorporant intercanviadors que faciliten el transbordament des d’altres autobusos i el metro i tramvia. Fins i tot, en algunes grans avingudes de sentit únic s’habilitarà un carril de doble sentit per als autobusos.