Llancem les propostes per a revitalitzar el comerç de proximitat i els mercats municipals

Compromís ha presentat hui el seu Programa de Govern i ha posat especial èmfasi en el suport al comerç de proximitat i la revitalització dels mercats municipals, com una mesura més que Compromís planteja per a fomentar la creació d’ocupació a la ciutat.

Compromís implementarà una Oficina de Comerç i Consum que coordinarà el suport al mercat de proximitat amb una targeta de fidelització una plataforma de compres on line, i una guia comercial per districte. Es revertiran les Zones de Gran Afluència Turística i es modernitzaran els mercats tradicionals. També s’inclouen beneficis fiscals.

Compromís per València ha presentat hui el seu Programa de Govern, i ho ha fet aprofitant el marc d’un mercat municipal abandonat per l’actual govern municipal, com és el cas del Mercat de Sant Pere Nolasc. D’esta manera, Compromís ha visualitzat el suport de la coalició al comerç de proximitat i als mercats municipals “com a motors de generació d’ocupació i, alhora, de revitalització dels barris”, segons ha dit el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó. L’acte també ha servit per a llançar les principals propostes de Compromís en estes àrees.

Ribó ha explicat que el Programa de Govern de Compromís “són les línies estratègiques que la formació durà endavant des del pròxim executiu municipal, i arreplega les preocupacions ciutadanes, constatades després del centenar de reunions i trobades que s’han mantingut en les últimes setmanes amb diferents agents socials”. El candidat a l’alcaldia ha ressaltat que es tracta d’un “programa electoral encara obert, perquè no deixem d’incorporar algunes de les peticions que ens fan des de les associacions ciutadanes”. El Programa de Govern es pot trobar publicat tant en castellà com en valencià en www.compromispervalencia.org.

En la presentació del Programa de Govern de Compromís s’ha destacat especialment l’aposta de la formació per la creació d’ocupació amb mesures com l’aposta pel comerç de proximitat i els mercats municipals. L’actual regidora i candidata de Compromís, Consol Castillo, ha destacat “el suport al xicotet i mitjà comerç, que és el veritable generador de treball, front a l’aposta dels actuals gestors per les grans superfícies; per això revertirem les anomenades Zones de Gran Afluència Turística”. Castillo també ha defensat “la modernització dels mercats municipals, donant entrada als productors d’aliments de kilòmetre zero, és a dir, aquells més pròxims, de manera que s’impulse la indústria agroalimentària local”. A més, Compromís introduirà una targeta de fidelització del comerç tradicional i de proximitat, una plataforma de compres on line, i una guia comercial per districte. Una Oficina de Comerç i Consum s’encarregarà de coordinar totes estes actuacions. Finalment, el suport als comerciants tradicionals es traduirà en ajudes amb un Pla Renove que inclourà la bonificació en l’IBI, impostos i taxes municipals, i l’exempció d’impostos locals durant dos anys en el cas de successió familiar d’un negoci.

La regidora Castillo s’ha mostrat satisfeta de les fites aconseguides durant esta legislatura en esta àmbit, com ara la concessió de noves llicències per al Mercat del Grau al pròxim juny.

Arxivat en: Campanya, Consol Castillo, Economia i Ocupació, Horta, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *