Compromís proposa un pla estratègic integral per al llac, posant-lo en valor des de la sostenibilitat. A més, des del govern municipal, Compromís exigirà a la Confederació Hidrogràfica l’assignació d’aigua que ha de permetre la supervivència de l’Albufera, i impulsarà una ruta verda que l’unisca fins a la ciutat recuperant espais de la Punta.

L’alcaldable de Compromís, Joan Ribó ha reafirmat “la nostra aposta per l’Albufera, cuidant les persones que viuen en les pedanies assentades al Parc Natural, i obrint ponts de col·laboració amb els altres municipis que en formen part”.

El candidat a l’alcaldia de València per Compromís, Joan Ribó, ha visitat este matí el llac de l’Albufera fins arribar al port de Catarroja, en un recorregut que ha realitzat juntament amb els diputats a les Corts, Fran Ferri i Juan Ponce, així com el candidat de València, Pere Fuset, i els candidats a l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó i Martí Raga, entre tota la resta d’assistents. Ribó ha reafirmat “la nostra aposta ben clara per la conservació de la biodiversitat de l’Albufera i, alhora, la potenciació del seu patrimoni històric i cultural, cuidant especialment les persones que viuen en les pedanies assentades al Parc Natural, i obrint ponts de col·laboració amb els altres municipis que en formen part. Cap altra ciutat a Europa té un Parc Natural com a València, i fins ara no s’ha tingut en compte. Fan falta unes polítiques municipals estratègiques encaminades a millorar el seu estat i a traure-li un rendiment per als seus habitants i per a tota la ciutat des de la sostenibilitat”.

Compromís basa la seua estratègia en l’Albufera sobre tres eixos. En primer lloc, amb una política integral per posar en valor el parc natural, des del punt de vista turístic, mediambiental, educatiu, cultural i esportiu, i sempre en col·laboració amb les associacions socials i ambientals que ja estan treballant a l’Albufera, i amb la resta d’administracions públiques.

En segon terme, la formació exigirà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i a la Generalitat la posada en marxa d’un pla de gestió de l’aigua en l’Albufera de València, per tal de garantir durant tot l’any la aportació d’aigua de qualitat i en quantitat suficient per assolir unes bones condicions de conservació d’este espai natural protegit, així com el bon estat ecològic i químic del llac. Al llarg de la legislatura, Compromís ja ha demanat en el Ple perquè el consistori exigisca a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) una aportació mínima de 253hm3 anuals d’aigua, dels quals almenys 121hm3 han de procedir del riu Xúquer. És l’assignació que reclamen els experts (avalada per la pròpia CHX) i que permetria la supervivència del parc natural.

Per últim, Joan Ribó proposa “l’elaboració d’un pla de protecció efectiva de l’entorn de l’Albufera, amb una regulació racional dels usos que se’l pot donar, i la garantia d’un corredor verd que unisca el Parc Natural amb la ciutat, a través de l’Horta de la Punta, amb la consegüent recuperació dels terrenys de la denominada ZAL portuària”.