Compromís proposa una ordenació de servicis i dotacions per a les pedanies i barris perifèrics de València, de manera que s’equilibre el seu benestar amb la resta de districtes de la ciutat. Segons el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, “les pedanies i els barris perifèrics de València són realment els pobles de València, amb un potencial magnífic tant per la seua situació geogràfica, com pel seu entorn”.

Davant la denúncia dels veïns de la Torre per la brutícia de les sèquies, Compromís proposa un pla de neteja integral i igualitari per a tots els barris i pedanies.

Els pobles de València, han de comptar amb els servicis i dotacions que mereixen, com una part de la nostra ciutat”. Així s’ha referit Joan Ribó, regidor-portaveu de Compromís en l’Ajuntament i candidat a l’alcaldia, després de les múltiples denúncies ciutadanes rebudes per la coalició en relació a l’abandó que pateixen les pedanies de la ciutat; també en els barris més allunyats del centre. Segons ha dit Ribó, “les pedanies i barris perifèrics de València són realment els pobles de València, amb un potencial magnífic per la seua situació geogràfica, amb un entorn moltes vegades privilegiat que s’ha de cuidar, i amb unes possibilitats de qualitat de vida que en Compromís volem convertir en realitat des del pròxim govern municipal”. Ribó ha contraposat el model de Compromís al de l’actual equip de govern de Barberà, caracteritzat per la deixadesa amb les pedanies i tots aquells barris més allunyats del centre. L’última denúncia que ha arribat a Compromís és el dels veïns de la Torre, que han de contemplar dia rere dia com les sèquies  que travessen la pedania estan brutes i ningú s’encarrega de la neteja.

Tal i com es pot observar en les fotografies que adjuntem, desenes de botelles de plàstic, llandes, bosses s’acumulen des de fa anys a les sèquies de reg de La Torre. En este cas es tracta dels trams de dos sèquies situats entre l’última parada de la Línia 9 de l’EMT i la rotonda de Sedaví, en el Camí Reial de Madrid.

La regidora i també candidata de Compromís, Pilar Soriano, ha afegit que, “a dos setmanes de les eleccions, ja sabem que serà un nou govern, progressista i sensibilitzat amb el medi ambient, el que s’encarregue d’esta neteja. Apostem per un pla integral de neteja dels barris i pedanies de València, que no se n’oblide de cap, i que faça que passejar per la ciutat siga tan agradable en Massarrojos, en el Parterre o en la Torre. Per això, caldrà que l’administració assumisca la seua responsabilitat sobre la neteja viària, per la qual cosa, apostem per una gestió pública d’esta àrea”. Actualment, la neteja de les sèquies de la Torre on s’han denunciat la brutícia depèn de l’empresa Ecyser, subcontractada per l’Ajuntament.