PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA LGTB: Compromís per València proposa un Consell Municipal LGTB que vertebre les polítiques en matèria de diversitat sexual de l’Ajuntament. El Dia de l’Orgull hissarà la bandera de l’arc iris i es commemorarà la lluita contra l’odi irracional cada 17 de maig i amb un monument a la ciutat.

Compromís per València ha presentat les seues propostes en matèria de diversitat sexual, i ho ha fet amb una Festa LGTB (lèsbica, gai, transsexual i bisexual) celebrada al  barri de Russafa, on han estat presents els candidats que “amb la seua visibilitat i el seu activisme diaris, demostren que és possible fer de València una ciutat respectuosa amb la diversitat sexual”, segons ha dit el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó.

candidatura LGTB festa la prohibidaL’acte ha estat presentat per la reconeguda artista La Prohibida, i ha comptat amb la presència de la candidata a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, també activista del moviment LGTB de València des de fa més d’una dècada. La Festa LGTB ha servit perquè l’activista i candidata de Compromís a l’Ajuntament, Luisa Notario, haja desgranat alguns aspectes del programa de la formació en matèria de diversitat sexual: “crearem un Consell Municipal LGTB, que oriente i assessore les polítiques dirigides a la població homosexual, bisexual i transsexual, amb la implicació de les associacions que treballen en el dia a dia contra la LGTBfòbia. A més, impulsarem el Dia de l’Orgull LGTB amb actes institucionals i col·laborant activament en la manifestació i activitats organitzades pel moviment associatiu: volem que la bandera de l’arc iris s’hisse eixe dia ben visible en les institucions municipals. I d’altra banda, commemorarem com cal el 17 de maig, Dia de la lluita contra l’odi irracional que pateixen lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, encara a València, i també arreu del món. No oblidarem les víctimes de la fòbia a la diversitat sexual durant el franquisme i la Transició, que tindran el seu reconeixement amb un monument en la ciutat”.

candidatura LGTBPer la seua banda, el també candidat de Compromís a l’Ajuntament, Pere Fuset, ha explicat que des del nou govern municipal “s’estarà al costat de les persones més vulnerables, amb accions dirigides a la inserció laboral de les persones transsexuals i polítiques que treballen contra l’estigmatització de les persones que viuen amb el VIH. En este sentit, la sensibilització de tota la polació serà clau. Volem acabar amb qualsevol indici de discriminació, també en l’administració, i per això formarem en matèria LGTB als agents de la Policia Local amb la finalitat de garantir la igualtat de tracte. Per últim, abordarem amb valentia la situació del treball sexual en la ciutat de València,  amb una mesa de diàleg que junte a tots els sectors implicats. En definitiva, volem mostrar quotidianament l’orgull de València per la diversitat sexual, i per això apostarem per fomentar en l’àmbit econòmic el turisme LGTB, i en l’àmbit simbòlic, amb la la denominació de carrers nous amb el nom de persones reconegudes per la seua tasca de visibilitat com a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”.