La regidora de Compromís, Consol Castillo, es pregunta “com és possible que a l’empresari Barrachina se li hagen mantingut durant 4 anys els contractes públics a pesar de no complir les condicions per a això, i mentrestant es deixe sense cap cobertura a més de 50 xiquets que no podran accedir a les beques-menjador. Si les seues famílies no poden estar totalment al corrent dels pagaments amb l’Ajuntament, segurament no serà per caprici, sinó per una qüestió de pobresa i exclusió.

Compromís per València denuncia la “terrible falta de sensibilitat de l’equip de govern del PP amb les famílies amb més necessitats econòmiques, després que en l’última Junta de Govern, s’aprovara la sol·licitud del departament d’Educació per negar les beques-menjador a tots aquells xiquets i xiquetes les famílies dels quals no estiguen al corrent de tots els pagaments d’àmbit municipal”, segons ha destacat la regidora de la coalició, Consol Castillo.

Segons ha dit Consol Castillo, “sabem el que la legislació dicta sobre les condicions per a rebre ajudes públiques, però també sabem que l’equip de govern del PP ha incomplit la legislació quan li ha semblat oportú. Ens preguntem com és possible que a l’empresari Barrachina se li hagen mantingut durant 4 anys els contractes públics a pesar de no complir les condicions per a això, i mentrestant es deixe sense cap cobertura a vora 50 xiquets que no podran accedir a les beques-menjador”. La regidora ha recordat com entre 2009 i 2014 les empreses de Barrachina van cobrar 687.000€ de l’Ajuntament mentre devien el cànon dels exercicis 2009 a 2014 i l’IBI del 2009 al 2013. Així, ha dit Castillo, “si estes famílies no poden estar totalment al corrent dels pagaments amb l’Ajuntament, segurament no serà per caprici, sinó per una qüestió de pobresa i exclusió. Hi ha maneres de solventar situacions com estes: per exemple amb ajudes a aquelles famílies que precisament no poden fer front als pagaments amb l’administració”.

En l’última Junta de Govern de l’Ajuntament s’ha aprovat una proposta d’acord per tal d’assumir les beques-menjador que Conselleria d’Educació deixava de costejar en les escoles públiques municipals, deixant en l’aire a desenes d’escolars. Esta va ser precisament una de les exigències de Compromís per València que, tanmateix, ara lamenta com s’exclou una part de l’alumnat potencialment beneficiari, ja que en el punt quart de l’acord aprovat per la majoria del PP es diu literalment que “los beneficiarios deberán encontrarse al corriente de las deudas con el Ayuntamiento de Valencia”.