Este matí s’ha presentat la web garantiademocratica.compromis.net a través de la qual es vehiculen les peticions de col·laboració per part de la ciutadania.

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha destacat que “cada vot és important i cada vot ha de comptar. Per això, i perquè en Compromís creiem en la democràcia participativa, volem que el pròxim 24 de maig, les persones es convertisquen en els veritables ‘ulls de la democràcia’, tant durant les votacions com durant els escrutinis”.

Compromís per València ha presentat este matí la campanya #GarantiaDemocràtica. El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, juntament amb els candidats Pere Fuset i Esther Tarín han presentat la web garantiademocratica.compromis.net per tal d’animar els votants a participar en la jornada electoral com a interventors i apoderats de Compromís. Ribó ha recordat que “cada vot és important i cada vot ha de comptar. Per això, i perquè en Compromís creiem en la democràcia participativa, volem que el pròxim 24 de maig, les persones es convertisquen en els veritables ‘ulls de la democràcia’, tant durant les votacions com durant els escrutinis”. Per això, Compromís per València ha ideat la web que es presenta “com un crowdfounding, però no demanant diners, sinó demanant persones voluntàries que siguen garantia democràtica. Aspirem a estar presents en totes les meses electorals en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, per això ens hem fixat un primer objectiu de 600 apoderats i interventors a la ciutat de València, tal i com es mostra en la web a través d’un comptador de persones voluntàries”.

D’esta manera, ha incidit Joan Ribó, “vehiculem la petició de moltes persones que ens demanen com col·laborar amb Compromís durant esta campanya electoral. De fet, en el formulari que s’inclou en la web per a ser interventor o apoderat, també hi ha una referència concreta a les persones que volen involucrar-se d’altres maneres. Es tracta de facilitar les ganes de participar i, alhora, ser més efectius en la campanya electoral”.

Durant la presentació de la campanya i la seua web s’ha destacat diversos casos en què un sol vot prèviament anul·lat per error i després recuperat gràcies a l’actuació d’interventors i apoderats, ha servit per a ajustar la representativitat de les forces polítiques o fins i tot per a configurar majories.

Vols escoltar a Joan Ribó convidant-te a ser interventor/a o apoderat/da? Dóna-li al Play!