El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Joan Ribó, ha lamentat que “Rita Barberà ha perdut els 4 anys de la legislatura sense fer eixa auditoria. La seua irresponsabilitat ha suposat dificultar al màxim el pagament de les factures de la llum durant estos anys. L’alcaldessa de València ens ha posat en el mapa com la capital de la contaminació lumínica i del malbaratament energètic”.

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Joan Ribó, ha lamentat “la hipocresia de l’equip del govern del PP, que a dos mesos de les eleccions se li ocorre fer una auditoria de l’enllumenat públic. Rita Barberà ha perdut els 4 anys de la legislatura sense fer eixa auditoria, quan des de Compromís ho vam proposar només entràrem a l’Ajuntament, ja l’any 2011. I Barberà es va oposar a la nostra proposta a pesar que les dificultats de l’Ajuntament per a pagar la factura de la llum per la seua irresponsabilitat han anat augmentant, des dels 7 milions d’euros de l’any 2004, als vora 19 milions pressupostats per a enguany. L’alcaldessa de València ens ha posat en el mapa com la capital de la contaminació lumínica i del malbaratament energètic”.

Cal recordar que, segons el Grup d’Estudi de la Contaminació Lumínica de la Universidad Complutense de Madrid, si Espanya és uns dels estats amb més despesa energètica, amb 118 Kw per habitant, front als 48 d’Alemanya o els 40 d’Holanda, a la ciutat de València esta xifra es dispara fins als 137 Kw per habitant, segons dades del seu últim informe del 2012.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha proposat en diverses ocasions una apagada parcial de faroles allà on no siguen necessàries, però l’equip de govern del PP només ho ha fet en comptades ocasions i durant algunes setmanes. En els primers 20 anys de govern del PP en la ciutat de València, l’equip de govern ha gastat més de 110 milions d’euros només en reparació i conservació de faroles. Una xifra a la que cal sumar altres 64 milions en noves faroles. Segons ha dit Ribó, “no entenem quina necessitat hi ha de dirigir faroles cap al cel, en comptes de fer-ho cap a terra, que és on estan les persones. Tampoc entenem que hi haja barris de la ciutat amb una sobresaturació lumínica sense que hi haja massa habitants, com és la zona de les Moreres, on no s’ha construït per la crisi. El PP no ha posat en marxa cap Pla d’Estalvi i Optimització de l’Enllumenat Públic, i ara vénen els laments. De res val afegir-se al Pacte d’Alcaldes, en el Pla d’Acció Europeu per a l’Eficiència Energètica, si les bones paraules no es converteixen en fets”.

Vols escoltar a Joan Ribó defensant que l’auditoria de l’enllumenat públic arriba tard, després que Compromís ho demanara l’any 2011? Dóna-li al Play!