Compromís aposta per una intensificació de la neteja en la ciutat i un pla de mobilitat i accessibilitat, consensuat entre fallers, veïns i comerciants.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, explica les propostes d’un Govern de la Festa, amb mecanismes de participació i deliberació, així com la creació d’un Institut Municipal de Cultura Festiva de València i un Pla Estratègic per a les falles.

Finalitzades les falles del 2015, el Grup Municipal Compromís fa un balanç de la gestió de la feta enguany, de manera que aposta perquè en les pròximes falles hi haja una major coordinació dels equips de neteja en tota la ciutat, però especialment en determinats barris on la incidència fallera i l’afluència turística “demanen una actuació molt més exigent”, tal i com ha dit la regidora Pilar Soriano, qui també s’ha referit a la necessitat d’establir “d’una vegada per totes, un diàleg seré entre fallers, veïns, comerciants i administració, que permeta resoldre les problemàtiques actuals, i afiançar bones pràctiques”. En este sentit, la regidora ha destacat la proposta de Compromís de crear un pla de mobilitat que facilite als veïns els desplaçaments per la ciutat especialment en els dies de falles: “Compromís aposta per unes festes sostenibles, on es promoga la participació veïnal i s’establisca un pla de mobilitat i accessibilitat. Si accedim al govern, tenim molt clar que derogarem l’actual Ordenança Municipal de la Via Pública, i n’elaborarem una de nova amb la participació activa dels falles, col·lectius festius i veïns”.

Entre les propostes de Compromís per a millorar les falles a partir d’engunay, Pilar Soriano apunta l’impuls del “Govern de la Festa, és a dir, la creació dels mecanismes de participació, deliberació i decisió dels òrgans que han de gestionar la festa fallera. Volem convertir les Falles en un eix primordial de la política municipal, i per això apostem per la creació d’un Institut Municipal de Cultura Festiva de València, un organisme autònom que s’ocupe de la gestió institucional i puga assessorar els fallers, així com d’un Pla Estratègic amb tots els actors implicats en la festa, que la potencie fins convertir-la en Patrimoni de la Humanitat, un altre dels punts de treball de Compromís. Caldrà, doncs, dotar-la d’un finançament adequat, amb un pressupost de Junta Central Fallera transparent i participatiu”.