Compromís ha presentat 810 al·legacions contra la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) amb la defensa de l’horta com un dels eixos fonamentals, juntament amb la falta de plans de mobilitat sostenible, la innecessària previsió de vivenda nova construïda, la defensa del Tribunal de les Aigües, i “els elements que contravenen la legislació actual, amb la qual cosa ens vorem obligats a acudir als tribunals si esta revisió finalment s’aprova” segons ha dit el portaveu de la coalició, Joan Ribó.

El portaveu municipal de Compromís, Joan Ribó, ha presentat este matí un total de 810 al·legacions contra la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) plantejat pel PP, que preveu la construcció de 17.000 noves vivendes quan a València hi ha vora 65.000 vivendes buides, i encara n’hi ha altres 38.000 que es podrien construir en el marc del pla urbà actual. Les més de 800 al·legacions presentades per Compromís han sigut fruit d’una intensa campanya duta a terme a tots els barris i pedanies de la ciutat des que l’alcaldessa Rita Barberà va anunciar esta revisió del PGOU, ara fa un parell de mesos.

Segons ha recordat el portaveu de Compromís, Joan Ribó, “no fa falta usar horta per a construir perquè no calen més vivendes noves: les dades estadístiques del propi Ajuntament així ho demostren, ja que ara mateix València té el mateix nombre d’habitants que fa 29 anys, i durant els últims exercicis la població ha anat disminuint”. Eixe és el primer bloc argumental de les al·legacions de Compromís, que també apunten com no hi ha cap programa de rehabilitació associat a la revisió del PGOU. A més, tal i com ha explicat Ribó, “el plantejament que fa l’equip de govern municipal té molts elements que contravenen la legislació actual, amb la qual cosa ens vorem obligats a acudir als tribunals si esta revisió finalment s’aprova”. La defensa de l’horta, l’aposta per una mobilitat sostenible i el suport al Tribunal de les Aigües, són també potes fonamentals de les al·legacions que este matí ha presentat Compromís.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó explicant les al·legacions de Compromís? Dóna-li al Play!