Compromís presenta una nova al·legació contra la revisió del PGOU per tal de conservar l’horta i afavorir la sobirania alimentària, la preservació del sòl i la sostenibilitat de la ciutat. L’al·legació es basa en informes i opinions qualificades com l’Informe Dobris, l’Atles Temàtic de la CV o la mateixa FAO.

Per al portaveu de Compromís, Joan Ribó, “dedicar-se frívola i alegrement a reclassificar i destruir 415 hectàrees d’horta va en contra de la preservació del recurs sòl, en contra de la sobirania alimentària del nostre país i en contra de qualsevol criteri de sostenibilitat”.

Compromís presenta una nova al·legació demanant la retirada de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que planteja el PP perquè amb la destrucció de l’horta “es fa un pas dramàtic contra la sobirania alimentària dels valencians, contra la preservació del sòl i contra tot criteri de sostenibilitat”, segons ha afirmat el portaveu del Grup Municipal, Joan Ribó.

L’horta periurbana de València és una figura paisatgística única a Europa segons l’Informe Dobris sobre “El Medi Ambient a Europa”. Tant el Pla d’Acció Territorial de l’Horta (PATH) com l’Atles Temàtic de la Comunitat Valenciana, consideren de màxima capacitat agrològica les 415 hectàrees d’horta afectades per la reclassificació que vol dur a terme el govern del Partit Popular. La sobirania alimentària és una de les preocupacions de Compromís, en la línia amb el que denuncia la FAO, ja que segons apunta esta agència de l’ONU, si continua el ritme de destrucció del sòl cultivat, en 60 anys éste podria desaparèixer per complet.

Així, segons Joan Ribó, “en uns moments en què les multinacionals i diverses potències mundials com la Xina, l’Aràbia Saudita o Corea del Sud, estan comprant quantitats ingents de terrenys de cultiu a l’Àfrica (Etiòpia, Sudan del Sud, Àfrica Subsahariana, Madagascar), a Ucraïna (més del 5% de les seues terres de cultiu estan en mans xineses) o a Sud-amèrica amb l’objectiu de garantir la sobirania alimentària, dedicar-se frívola i alegrement a reclassificar i destruir 415 hectàrees d’horta va en contra de la preservació del recurs sòl, en contra de la sobirania alimentària del nostre país i en contra de qualsevol criteri de sostenibilitat”.

L’horta de València és un component essencial de la identitat de la ciutat, que ja existia en les èpoques romana i àrab. Per això, tal i com afirma Ribó, “la revisió del PGOU perdre una part fonamental de la identitat cultural de València. No debades, des de 2008 l’horta compta amb un Pla d’Acció Territorial de Protecció que va reunir amplis consensos, però lamentablement el Govern Valencià mai ha arribat a implementar-lo, i segueix dormint el somni dels justos tancat als calaixos de la Generalitat”.

Vols escoltar el portaveu de Compromís, Joan Ribó, defensant la sobirania alimentària? Dóna-li al Play!