Ribó: “més enllà de fer-li de guia turística, Barberà ha d’exigir a Montoro que condone el deute de l’Ajuntament en el Consorci 2007”

El deute previst par a finals de 2014 en el Consorci València 2007 era ja de 409 milions d’euros, creixent 10’1 milions respecte de l’any anterior. La situació empitjora any rere any en quantitats properes a 10 milions i el deute a curt termini que cal pagar en 2015 s’ha incrementat en 26’6 milions d’euros.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, valora com a “inaudit que Barberà abaixe el cap i no li exigisca a Cristóbal Montoro la condonació del deute. L’alcaldessa es dedica a riure-li les gràcies a Montoro, dient que ja s’ha portat massa bé amb València, en comptes de posar-se ferma i demanar per a València el que li pertoca”.

Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015 tornen a mostrar els desastre financer de la Dàrsena del Port de València. Així el deute previst par a finals de 2014 en el Consorci València 2007 era ja de 409 milions d’euros, creixent 10’1 milions respecte de l’any anterior. La situació empitjora any rere any en quantitats properes a 10 milions d’euros però, tal i com apunta el portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, “amb un element molt preocupant: el deute a curt termini que cal pagar en 2015 s’ha incrementat en 26’6 milions d’euros”.

Per això, Ribó ha demanat a Barberà que aprofite la visita a València del titular del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques prevista per a este cap de setmana: “que actue d’alcaldessa de la ciutat i defense els interessos dels valencians davant del ministre. És inaudit que Barberà abaixe el cap i no li exigisca a Cristóbal Montoro la condonació del deute que manté el consistori amb l’Institut de Crèdit Oficial per les obres fetes en la Marina Reial. L’alcaldessa es dedica a riure-li les gràcies a Montoro, dient que ja s’ha portat massa bé amb València, en comptes de posar-se ferma i demanar per a València el que li pertoca. No entenem que es dedique a retre ‘pleitesia’ com es feia en altres èpoques”.

Front a esta situació financera del Consorci València 2007, el document que presenta el govern municipal del PP fa un balanç d’ingressos i despeses de manteniment amb un resultat positiu de 4.104.751 euros anuals, concloent que es “demuestra la viabilidad económica del Plan Especial de La Marina Real Juan Carlos I de València”. Però Ribó insisteix: “hi ha un ‘xicotet’ detall que obvia l’autor de tant ‘brillant’ informe: com pensa pagar el deute actual de 409 milions d’euros? Barberà pot fer-li de guia turística a Montoro tant com desitge, però això hauria de servir per a exigir-li la condonació del deute del consistori en el Consorci 2007: si tots els guanys els dediquem a amortitzar el deute, sense comptar cap tipus d’interés, resulta que ens costaria 99’75 anys. Un segle ni més ni menys. El concepte de sostenibilitat és un dels més maltractats al llarg de la història, i el PP n’és el màxim exponent”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó demanant a Barberà que li exigisca a Montoro la condonació del deute? Dóna-li al Play!

Arxivat en: Economia i Ocupació, Joan Ribó, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *