El ple de l’Ajuntament aprovarà una declaració institucional contra l’islamofòbia a proposta de Compromís

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha proposat hui esta declaració contra l’islamofòbia i pel respecte a la diversitat en la Junta de Portaveus, que s’han mostrat partidaris d’esta iniciativa. Es preveu que el Ple de divendres la debata i l’aprove.

Joan Ribó ha destacat que “treballem activament perquè l’odi no s’instal·le entre la població, situant-nos al costat d’aquells que reclamen el dret a la diferència i el respecte a la diversitat cultural, lingüística, ètnica, sexual, i també religiosa”.

El Ple de l’Ajuntament del pròxim divendres es preveu que debata i aprove una declaració institucional contra l’islamofòbia i pel respecte a la diversitat consensuada amb la resta de grups municipals a proposta de Compromís. El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha proposat hui esta declaració en la Junta de Portaveus, que s’han mostrat partidaris d’esta iniciativa que parteix de la concentració que va tindre lloc diumenge passat al barri d’Orriols, davant del Centre Islàmic, a favor de la convivència i en contra de la islamofòbia. L’acció ciutadana era la resposta a una campanya d’apologia a esta islamofòbia amb la penjada de cartells al barri amb el lema “Stop a la islamización de Europa”.

Segons ha dit el portaveu Joan Ribó, “en la declaració institucional s’arreplega el suport que volem donar a totes aquelles persones que treballen cada dia per fer que els nostres barris teixisquen una ciutat on les persones siguen més importants que la seua religió, la seua ètnia o la seua cultura. Orriols ha sigut des de fa dècades un barri d’acollida, i el Centre Islàmic ha sigut un dels pilars de la convivència. Per això no tolerem cap acció basada l’exclusió, la violència i l’odi, i creiem necessari que l’Ajuntament s’expresse en estos mateixos termes. Volem una ciutat sense discriminacions, on totes les persones tinguen el dret a una vida digna”.

Esta no és la primera vegada que el consistori es pronuncia contra el racisme i la xenofòbia, i des de Compromís, afirma Ribó, “treballem activament perquè l’odi no s’instal·le entre la població, situant-nos al costat d’aquells que reclamen el dret a la diferència i el respecte a la diversitat cultural, lingüística, ètnica, sexual, i també religiosa”.

Vols escoltar el portaveu Joan Ribó defensant la declaració contra l’islamofòbia? Dóna-li al Play!

 

Arxivat en: Joan Ribó, Moviments Socials, Participació ciutadana, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *