La gran assistència de públic als debats demostra l’interés ciutadà per les propostes de Compromís

Els candidats i candidates de Compromís per València han celebrat esta vesprada, a l’Octubre-Centre de Cultura Contemporània, un seguit de debats simultanis en un innovador format que ha permés tractar assumptes econòmics, urbanístics, culturals, socials, festius, i de mobilitat i sostenibilitat entre d’altres.

Les persones candidates a formar part de la llista electoral de Compromís per a l’Ajuntament de València han participat hui en un “multidebat” a l’Octubre-Centre de Cultura Contemporània. En total, s’han celebrat 9 debats en un novedós format en què es parlava simultàniament de fins a 3 assumptes diferents en altres tants espais d’un centre cultural que s’ha tornat a omplir d’assistents interessats per conèixer les propostes i les persones que s’integraran en la candidatura de Compromís.

Sota el nom “De Bat a Bat”, els assistents han abaixat a l’arena de l’actualitat política per a referir-se al nou Pla General d’Ordenació Urbana, auspiciat pel PP i que pretén “mossegar” 400 hectàrees més d’horta. En línies generals, els candidats han coincidit en la necessitat de paralitzar este nou PGOU i apostar per la rehabilitació de vivendes i les polítiques de lloguer; en definitiva, per unes polítiques urbanístiques municipals que tinguen en compte la sostenibilitat i siguen respectuoses amb el medi rural que envolta la ciutat de València. La mobilitat i la participació també han sigut dos de les qüestions a què s’ha fet referència en els debats: l’aposta per una ciutat on tots els títols de transport estiguen integrats, i on els barris tinguen un major protagonisme, més enllà de l’actual valor testimonial, han estat algunes de les principals aportacions en estes matèries.

FOTO DE BAT A BAT 2Les festes populars dels barris, així com les falles, com a moviment social i emblema de la ciutat, també han tingut el seu espai en els debats. Els candidats han coincidit a l’hora de demanar un diàleg real entre “la festa” i l’administració municipal, sense ingerències per part del poder polític, tal i com ocorre en estos moments.

Els aspirants a formar part de la candidatura de Compromís per València han reclamat per a la ciutat una oferta cultural de qualitat i diversa, amb la mateixa garantia d’inversions que reben altres ciutats de l’Estat. Per això, han convingut que el pròxim equip de govern municipal haurà de donar un pas endavant en la defensa dels interessos de la ciutat.

Per últim, l’ajuda al xicotet comerç per a dinamitzar els barris, així com fomentar un àmbit turístic divers i planificat, han sigut algunes de les propostes econòmiques, identificades plenament en allò que ja es coneix com “economia social i verda”, és a dir, un model progressiu que ajude els xicotets emprenedors i que tinga com a focus innovador el respecte al medi ambient.

Arxivat en: Compromís per València, Primàries

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *