Compromís es felicita pel reconeixement públic que implica la concessió del premi “Certamen Mèdic”, però alhora demana “que este guardó no li coste cap despesa econòmica a l’Ajuntament, que actualment destina 12.000 euros a ells”, tal i com ha afirmat la regidora Consol Castillo.

El Grup Municipal Compromís es felicita pel reconeixement públic al doctor José Mir Pallardó, un dels hepatòlegs amb més prestigi amb què comptem, i que ha rebut el premi del “Certamen Mèdic. Reconeixement a tota una vida professional” que lliuren cada any la Fundació del Col·legi de Metges i l’Ajuntament de València. Tanmateix, tal i com ha posat de manifest la regidora Consol Castillo, “és inaudit que el consistori destine 12.000 euros a un guardó sectorial de l’àmbit mèdic, que mereix tots els nostres respectes però per al que l’Ajuntament no hauria de destinar els seus fons. Ja hi ha altres institucions, públiques i privades, que premien econòmicament els professionals més reeixits en les seues matèries”. Sense anar més lluny, el mateix doctor José Mir, ja va rebre un merescut Premi Jaume Primer per la seua trajectòria en l’àmbit mèdic.

En este sentit, el Grup Municipal Compromís demana que la participació de l’Ajuntament de València en les pròximes edicions d’este certamen siga merament honorífica, i que no implique cap despesa a càrrec dels pressupostos municipals del consistori.

Actualment, el consistori té signat un conveni amb la “Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de la Província de València de la Comunitat Valenciana” (sic), segons el qual, el premi Certamen Mèdic inclou un diploma, el cost del qual assumeix el Col·legi de Metges, mentre que els 12.000 euros de premi en metàl·lic els assumeix l’Ajuntament.