Estos 600.000 euros contractats pel servei d’esports, se sumen als 600.000 euros ja instal·lats per a l’enllumenat públic amb Inelcom.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha destacat: “Ja són 1,2 milions d’euros en LEDs instal·lats per l’equip de govern de l’Ajuntament amb Inelcom, entre 2013 i 2014. Rita Barberà i el regidor d’esports, Cristóbal Grau -al mateix temps diputat provincial- han de donar tots dos explicacions per contractar amb l’empresa vinculada a Alfonso Rus la totalitat dels LEDs dels poliesportius per a este 2014.” A més, Ribó ha recordat que la instal·lació de les bombetes LED de Inelcom no està homologada.

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha exigit responsabilitats polítiques a l’equip de govern per haver contractat amb Inelcom la instal·lació de bombetes LED per als poliesportius municipals per 600.000 euros, després de signar un conveni amb la Diputació de València presidida per Alfonso Rus per un total d’un milió d’euros, dels quals 600.000 euros són per a l’exercici actual i la resta, 400.000, per al 2015.

Des de Compromís es recorda que Inelcom, empresa de Xàtiva vinculada a Alfonso Rus, ja va instal·lar a l’inici de l’any LEDs per a l’enllumenat públic de la ciutat, per altres 600.000 euros, després d’haver signat un conveni amb la Diputació. D’esta manera, la suma total de LEDs instal·lats per Inelcom en la ciutat de València ha suposat fins ara un pagament d’1,2 milions d’euros, després que el vicealcalde Alfonso Grau signara el conveni amb la central de compres de la Diputació.

Joan Ribó ha denunciat que “en el conveni per a l’adquisició de bombetes LED per a les instal·lacions esportives, a diferència de l’enllumenat públic, la Diputació transfereix al pressupost municipal la quantitat acordada, i el consistori tria contractar o bé a través de la central de compres de la Diputació, o bé directament amb l’empresa oportuna, després d’un concurs públic. La regidoria d’esports, presidida pel també diputat provincial Cristóbal Grau, ha contractat directament amb la central de compres i, casualment, ha decidit triar Inelcom entre les sis empreses seleccionades prèviament per esta central, per a la totalitat de la partida del 2014, és a dir 600.000 euros”.

Compromís demanarà tots els informes tècnics de la instal·lació dels LEDs en els centres esportius municipals i en el cas que estes bombetes presenten problemes tècnics, com en l’enllumenat públic, exigiran la seua substitució immediata per a garantir la seguretat dels veïns de la ciutat.

Joan Ribó, ha conclòs: “Ja portem 1,2 milions d’euros en LEDs instal·lats per l’equip de govern de l’Ajuntament contractats amb Inelcom. Rita Barberà i el regidor d’esports, Cristóbal Grau, han de donar explicacions convincents per contractar amb l’empresa vinculada a Alfonso Rus la totalitat de la compra dels LEDs dels poliesportius de l’any 2014.”