Compromís exigeix a l’equip de govern mitjançant una moció que dote adequadament un espai públic fonamental de la ciutat, com és el Jardí del Túria. Per a millorar la higiene d’este parc i facilitar el seu ús per part de la ciutadania, demana la instal·lació d’almenys dos urinaris públics per cada tram de l’antic llit del riu.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, afirma que “la cura d’este gran parc de la ciutadania requereix d’unes dotacions mínimes d’higiene que en 20 anys no se’ls ha passat pel cap a l’actual equip de govern”.

El Grup Municipal Compromís ve demanant en reiterades ocasions una millora en el condicionament del Jardí del Túria, que cada dia usen centenars de veïns de la ciutat. Millores fàcils de dur endavant i que elevarien la qualitat dels servicis dotacionals de les zones públiques que gaudeixen els seus usuaris. Entre elles la instal·lació d’almenys dos urinaris en cada tram de l’antic llit del riu. D’esta manera, a més d’augmentar la qualitat d’un espai públic que és la columna vertebral verda de València, també s’evitaria la degradant imatge de determinades zones, on es reprodueixen conductes incíviques i, amb elles, males olors. Compromís ha presentat una moció en este sentit a la Comissió de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano,  ha explicat que “tots els grans parcs de les ciutats compten amb lavabos públics, cosa que considerem necessària també en el Jardí del Túria, usat per persones de tot tipus, des de joves fins a majors, passant per famílies que gaudeixen de les instal·lacions per a xiquets i xiquetes, així com esportistes. La cura d’este gran parc de la ciutadania requereix d’unes dotacions mínimes d’higiene que en 20 anys no se’ls ha passat pel cap a l’actual equip de govern. Contrasta molt que Rita Barberà sí tinguera en compte els pelegrins en l’última visita del Papa, per a qui instal·là 7.000 urinaris –amb un cost de 2’65 milions d’euros-; però sembla que no s’ha enrecordat encara dels seus propis veïns i veïnes”.

La regidora de Compromís espera que l’equip de govern es comprometa a instal·lar com a mínim dos urinaris en cada tram del Jardí del Túria, perquè els usuaris no hagen de recórrer als lavabos de les instal·lacions esportives o infantils, o fins i tot dels bars que hi ha al llarg de l’antic llit.

Vols escoltar la regidora Pilar Soriano demanant les dotacions que cal per al Jardí del Túria? Prem el Play!

Vols llegir la moció presentada per Compromís? Ací pots fer-ho!