Les reiterades peticions de les associacions de veïns i de Compromís permeten que finalment l’Empresa Municipal de Transports (EMT) arribe a les pedanies del Sud, tal i com ja ho fa a la resta de la ciutat.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, s’ha felicitat “perquè el treball constant de veïns i del Grup Municipal ha tingut l’efecte desitjat: ja estava bé de discriminar uns veïns i veïnes que paguen com qualsevol els seus impostos, però que no han rebut els mateixos servicis que la resta de ciutadans. El que continuem exigint és un servici de qualitat amb un augment en la freqüència de pas dels autobusos per a totes les pedanies, i al mateix preu que la resta de la ciutat”.

 

 L’equip de govern ha presentat una iniciativa impulsada i reclamada durant tota la legislatura pel Grup Municipal Compromís: el canvi de la contracta privada al servici públic per al transport urbà que arriba a les pedanies del Sud (el Palmar, el Saler i el Perellonet). El portaveu Joan Ribó, s’ha felicitat perquè les propostes i pressions dels veïns i de Compromís hagen possibilitat que els autobusos de l’EMT arriben per fi als poblats del Sud: “ja estava bé de discriminar uns ciutadans que paguen els seus impostos com li toca fer-ho a qualsevol veí, però que no rebien a canvi els servicis que es mereixen i que ja disfruta la resta de la ciutat. El que ens sorprén, i molt, és que l’equip de govern vulga traure pit d’una reivindicació històrica i no se’ls caiga la cara de vergonya per no haver posat abans remei a esta lamentable situació. Han tingut 23 anys per portar els autobusos de l’EMT a les pedanies i s’han esperat a 6 mesos abans de les eleccions”. El Grup Municipal Compromís ja va presentar al setembre de 2013 una moció en este sentit, que la majoria absoluta del PP va desestimar.

El que es continuarà exigint des de Compromís és, com ha dit Ribó, “un servici de qualitat amb un augment en la freqüència de pas dels autobusos per a totes les pedanies, i al mateix preu que la resta de la ciutat. Especialment en el cas del Palmar, cEls veïns d’estes pedanies mereixen la millora en el transport urbà, i els sectors econòmics també ho agrairien. Augmentar la freqüència de pas dels autobusos pels poblats del Sud dinamitzaria la seua economia i, especialment durant els mesos d’estiu, permetria una reducció del trànsit de cotxes, que travessen cada dia el Parc Natural de l’Albufera, un ecosistema protegit, i que provoquen els embussos contra els que el PP, després de 23 anys, no ha sabut actuar”.

Vols escoltar el portaveu de Compromís, Joan Ribó, defensant un transport metropolità de qualitat per a les pedanies del Sud? Dóna-li al Play!