• El cost mensual de les contractes passaran de 92.218 euros, fins a 156.588 euros, és a dir un increment del 70%
  • Joan Ribó ha criticat que el retard en la licitació de la nova contracta, suposa un increment ingent de les despeses municipals i demostra que l’equip de govern està al servei de les empreses contractistes

 

Des del Grup Municipal Compromís han denunciat que la Junta de Govern Local del divendres va acordar prorrogar per quatre mesos més les contractes de senyalització vertical i horitzontal del trànsit. Estes contractes es van adjudicar al maig de 2009, la corresponent a l’àrea nord de la ciutat a la mercantil API Movilidad S.A i la de l’àrea sud a Grupisa, hui Ferroser Infraestructuras S.A.

 

Esta segona pròrroga i l’última contemplada al contracte suposa un increment de preus del 70%, així fins ara el preu mensual que havia de pagar l’ajuntament era de 92.218 euros i ara amb la nova pròrroga i la respectiva revisió de preus passarà a pagar 156.588 euros mensuals. Este increment ingent de preus és conseqüència de que els plecs de licitació d’esta contracta usen com a referència l’índex de preus de la construcció (IPCO), un índex que no té la fiabilitat del IPC , l’índex habitual de referència i que prescriu la Llei de Contractes del Sector Públic del 2007, que s’actualitza mensualment, a diferència del IPCO.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “Des de Compromís no entenem com l’equip de govern retarda constantment la licitació de les contractes, quan este retard suposa un increment desmesurat del preu que ha de pagar el consistori. En el cas de la contracta de senyalització vertical i horitzontal estem parlant d’un augment del 70% del cost de prestar el mateix servei en el mes de novembre que al mes d’octubre de 2014. Este increment de preus és una mostra més de la submissió de l’equip de Rita Barberà als contractistes municipals.”