Després de 7 anys d’obres i de dos interpel·lacions de Compromís al respecte, el portaveu d’esta formació, Joan Ribó, tornarà a preguntar l’equip de govern en el pròxim Ple municipal perquè es confirme una data de represa de les obres.

Ribó: “el Mercat Central és, per història i per projecció, un dels emblemes de la ciutat, però la desídia del PP en l’Ajuntament i en la Generalitat ha impedit fins al moment acabar amb les obres del pàrquing i l’adequació de la plaça de Bruges, amb les consegüents pèrdues econòmiques per als seus comerciants. Ja està bé de reunions sense profit: el Mercat Central es mereix una solució ja”.

 

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, farà una interpel·lació en el pròxim Ple municipal perquè l’equip de govern concrete “d’una vegada per totes” quan es reprendran les obres a l’aparcament Mercat Central per tal d’adequar les places de pàrquing, construir la rampa d’accés, i urbanitzar la plaça de Bruges. Ribó ha instat el PP “a posar-se d’acord dins del seu propi partit en les institucions on governa per a deixar de paralitzar unes obres necessàries per a un edifici que, per història i per projecció, és un dels emblemes de la ciutat. La mala gestió i la falta de consens del PP està provocant les pèrdues econòmiques dels comerciants del Mercat Central, alguns dels quals han hagut de tancar. I mentrestant, Ajuntament i Generalitat continuen marejant la perdiu amb reunions i més reunions que no donen cap fruit, perquè no hi ha cap interés real en desbloquejar l’assumpte”.

Esta no és la primera vegada que Compromís demana concrecions a l’equip de govern. Al febrer i a l’octubre de l’any passat, el portaveu Joan Ribó ja va preguntar per l’acabament d’unes obres que permetrien “la major revitalització del Mercat Central, i el situarien, com li toca, en ple segle XXI”. De fet, un informe de la pròpia Conselleria d’Infraestructures ja avançava que la posada en marxa del pàrquing podia generar fins a dos milions d’euros anuals.

Fa anys un incendi cremà una de les vidrieres del Mercat Central, i encara està per arreglar.
Fa anys un incendi cremà una de les vidrieres del Mercat Central, i encara està per arreglar.

La deixadesa de l’equip de govern municipal amb el Mercat Central no és nova. A la prolongació de les obres del pàrquing durant 7 anys, cal afegir la falta d’interlocució amb la Generalitat per a dur a terme les obres de la línia T2 del metro, i la incapacitat manifesta per a fer el manteniment de les instal·lacions. Joan Ribó portarà un exemple al pròxim Ple: “com a conseqüència d’un incendi al carrer Carabasses en una parada al costat del mercat, ja fa anys, es va cremar tota la fusta de les vidrieres d’una de les finestres. Ni un gest hem vist per part de l’Ajuntament per a adecentar-ho, donant una imatge d’abandonament per als milers de turistes i usuaris habituals del Mercat. Pensen reparar-ho algun dia o esperen ja a que ho faça un altre equip de govern?”.

Vols llegir la pregunta que Joan Ribó ja va fer sobre este assumpte a l’octubre passat? Ací.

Vols escoltar a Joan Ribó demanant la reanudació de les obres del pàrquing del Mercat Central? Dóna-li al Play!