La regidoria de Parcs i Jardins és incapaç de respondre a Compromís quantes branques d’arbre han caigut a terra en l’últim any.

La regidora de Compromís alerta: “La caiguda de branques d’arbre és un perill per a les persones, i l’equip de govern municipal almenys hauria de saber quantes vegades passa açò. Els veïns de la ciutat no es mereixen uns gestors que desconeixen el que passa en ella; sobretot perquè la falta de previsió en un assumpte com este comporta molts problemes de seguretat”.

En reiterades ocasions el Grup Municipal de Compromís ha preguntat a la regidoria de Parcs i Jardins pels problemes que s’observen en l’arbrat de la ciutat. L’última negativa a respondre per part de l’equip municipal ha alarmat la regidora de Compromís, Pilar Soriano, que havia preguntat el nombre de branques d’arbre caigudes a València en el que portem d’any: “l’Ajuntament ens contesta que no tenen ni idea de quantes branques han caigut perquè, segons la regidora Lourdes Bernal, és una estadística molt complicada de fer. Si la regidoria és incapaç d’oferir unes dades com estes és només pel descontrol que té pel que fa al manteniment dels parcs i jardins. I això no afecta només l’estètica de la ciutat, sinó també la seguretat de les persones. O hi ha descontrol, o hi ha una opacitat interessada”. Una simple estadística permetria saber, per exemple, quines zones de la ciutat estan més afectades i si hi ha algun factor específic sobre el qual es pot actuar.

arbre caigut Els veïns i veïnes de València sí fan recompte de les vegades que s’han endut un bon ensurt per la caiguda d’una branca d’arbre, com al juny passat, quan a dos ciclistes els en caigué una al damunt mentre passejaven pel llit del Túria, o al juny, quan directament caigué un arbre de l’avinguda de la Serradora just al damunt d’un cotxe que anava circulant, o al barri de Marxalenes.

Per a Soriano, “la preocupació per estos incidents hauria de ser constant, i el mínim que podria fer la regidoria de Parcs i Jardins és tindre un recompte de les ocasions en què successos com estos han tingut lloc a València en els últims mesos. Els veïns de la ciutat no es mereixen uns gestors que desconeixen el que passa en ella; sobretot perquè la falta de previsió en un assumpte com este comporta molts problemes de seguretat”.

La regidora Lourdes Bernal, apunta Soriano, “només ha de preguntar als treballadors que s’encarreguen d’esporgar els arbres. Cada vegada que han de fer una eixida d’urgència per la caiguda d’una branca o d’arbre ho registren en el part de treball. Només és qüestió de posar-li una miqueta d’interés”.

Voleu llegir les preguntes de Compromís i les respostes de l’equip de govern? Ací les teniu.

Voleu escoltar la regidora Pilar Soriano? Punxeu al Play: