Ribó ha participat en la tradicional processó cívica, amb la baixada de la Senyera des del balconada de l’Ajuntament.

El portaveu de Compromís ha emplaçat la ciutadania a viure plenament una jornada festiva sense deixar de banda el reclam d’un finançament més just per al conjunt del territori i per a la ciutat de València, maltractada econòmicament pels actuals governs central i de la Generalitat.

Els regidors de Compromís a l’Ajuntament de València han participat este migdia en la tradicional processó cívica, que ha començat amb la baixada de la Senyera des de la balconada del consistori, com en cada Nou d’Octubre. La celebració del dia del poble valencià, ha dit el portaveu Joan Ribó, “ha de ressaltar la importància de les festes populars valencianes i, alhora, és un bon moment per a reivindicar, per a exigir allò que ens correspon com a ciutadania”. En este sentit, ha emplaçat els veïns de la ciutat a viure plenament la jornada festiva sense oblidar que en estos moments de canvi polític cal mostrar-se ferms davant el greuge comparatiu que patim els valencians, “sense que l’actual equip de govern moga ni un dit per millorar la situació”.

Joan Ribó ha destacat com una de les senyes d’identitat dels valencians hauria de ser tindre unes bones dotacions i infraestructures, i un finançament just: “unes peticions en les que treballem cada dia des de Compromís front a uns Pressupostos Generals de l’Estat que, novament en el 2015, menysprearan la ciutat de València amb el vist-i-plau d’Alberto Fabra, Rita Barberà i el PP”.

Així, ha continuat Ribó, València continuarà en 2015 sense un contracte-programa que financie el transport públic com ho tenen Madrid, Barcelona o Canàries; sense un túnel passant per al ferrocarril que acabe amb el parc de vies al centre de la ciutat, com ja ocorre a Madrid, Barcelona, Girona, Saragossa o Còrdova: “¿per a quan el Parc Central que Barberà ja anunciava el 1991?¿Per a quan l’Estat finançarà com correspon el Palau de les Arts, com ja fa al Teatro Real de Madrid (9 milions d’euros), el Liceu de Barcelona (7 milions d’euros) o la Maestranza de Sevilla (1’6 milions d’euros)?” Actualment, el Palau de les Arts té una dotació de tan sols 423.000 euros.

El pròxim Nou d’Octubre, afirma rotund Ribó, “celebrarem que els valencians tenim un nou govern municipal que té clares les senyes d’identitat culturals, econòmiques i socials”.