A l’auto del cas Gurtel apareixen les empreses de Trasgos com a socis habituals i interlocutors de les empreses de Francisco Correa

 

Entre 1994 i 2013 les empreses de Trasgos van facturar 2,8 milions d’euros a l’Ajuntament de València, molt d’ells a través de contractes menors i fraccionats a diferents empreses

 

Trasgos va organitzar les campanyes electorals del PP durant estos anys

 

Compromís ha exigit a Rita Barberà responsabilitats polítiques pels contractes de l’Ajuntament de València amb les empreses del grup Trasgos. Des de l’any 1994 al 2013 les empreses de Trasgos han facturat més de 2,8 milions d’euros a l’Ajuntament de València i als seus organismes autònoms, molts d’ells a través d’adjudicacions directes en forma de contractes menors i fraccionats entre diferents empreses del grup.

 

A l’auto del jutge José Ceres, que tanca la instrucció de la peça 5 del cas Gurtel, apareix Trasgos com a socis i col·laboradors habituals de les empreses de Francisco Correa. A més al mateix auto el magistrat ressalta la fragmentació de contractes menors entre les empreses Gurtel com un indici delictiu clar, per no complir la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha destacat que l’Ajuntament de València va fragmentar contractes a les empreses de Trasgos, per no superar el límit legal que obliga a convocar un procés de licitació com és el cas de la Japan Week en 2012 i diferents stands d’’Expojove entre el 2000 i 2013 de diferents regidories. Compromís va portar la contractació de la Japan Week a la Fiscalia que no va trobar relació entre les diferents empreses, encara que comparteixen socis, administradors i domicili fiscal, en contradicció al parer del jutge Ceres.

 

Joan Ribó ha declarat:”La relació entre Gurtel i Trasgos cada vegada és més clara i l’equip de Barberà ha contractat amb les empreses de Trasgos milions d’euros, al mateix temps que organitzaven les campanyes electorals del Partit Popular. Sense dubte Trasgos era la franquícia de Gurtel a l’Ajuntament i des de Compromís portarem a la Fiscalía tota la documentació que estem arreplegant de les relacions comercials de Trasgos amb el consistori”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3