Compromís exigix al Ple que València s’adherisca a la xarxa europea Civitas

La xarxa Civitas és un pla europeu creat al 2002 per a millorar el transport públic i la mobilitat de les àrees metropolitanes

 

Compromís ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de València del pròxim divendres per a que la ciutat de València s’adherisca a la xarxa europea Civitas. Este pla europeu va nàixer al 2002 i ha invertit, fins a hui, més de 200 milions d’euros, finançats amb fons europeus, en les ciutats participants per a desenvolupar projectesde millora i eficiència de la xarxa de transports, així com implementar mesures de pacificació del trànsit, ampliació de les xarxes ciclistes i dels corredors de vianants, desenvolupament dels plans de mobilitat, impuls de xarxes intel·ligents, milloresambientals i de gestió.

 

El fòrum CIVITAS, que actualment incorpora més de 220 ciutats del continent iproporciona una plataforma per a l’intercanvi d’idees i experiències. La xarxa CIVITASd’Espanya i Portugal és una xarxa formada per autoritats locals (ciutats, províncies icomarques) dels dos països, encara que també està oberta als anomenats membres associats (universitats, autoritats de transport, centre tecnològics o empreses) ambinteressos en la mobilitat sostenible. En total 30 ciutats de participants a la xarxa, lacopresidència és assumida per les ciutats de Santander i Coimbra, la vicepresidènciaper Múrcia i Funchal, i altres destacades ciutats com Màlaga, Vitòria-Gasteitz, Madrid,Pamplona, Palma, Salamanca, Burgos, entre altres.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “L’equip de govern de l’Ajuntament ha abandonat el transport públic i el seu finançament a través de plans estatals i europeus. No pot ser que el transport metropolità de València no reba fons del Contracte Programa del Ministeri de Foment, ni de la xarxa Civitas de la Comissió europea. Des de Compromís pensem que estes formules són necessàries per a potenciar el transport sostenible, quan el transport motoritzat suposa el 70% de tots els gasos i partícules contaminats que s’emeten a les grans ciutats a l’atmosfera”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3

Arxivat en: Joan Ribó, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *