El Palau de les Arts només ha rebut 400.000 euros dels PGE al 2014, front als 8,7 milions d’euros del Teatro Real de Madrid, els 6,9 milions del Liceu de Barcelona o els 1,4 milions de la Maestranza de Sevilla

Joan Baldoví ha considerat la situació del Palau de les Arts de crítica i ha exigit al Govern de Rajoy que respecte als valencians

 

Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congres dels Diputats, Josep Maria Pañella, diputat de Compromís a les Corts Valencianes i Consol Castillo, regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, han anunciat davant del Palau de les Arts la PNL presentada per Baldoví al Congrés, per a exigir al Govern de Mariano Rajoy una dotació digna per al Palau de les Arts.

 

Joan Baldoví ha criticat que el Palau de les Arts només haja rebut al 2014 400.000 euros dels PGE, front als 8,7 milions d’euros del Teatro Real de Madrid, els 6,9 milions del Liceu de Barcelona o els 1,4 milions de la Maestranza de Sevilla. Des de 2011 l’aportació del Ministeri al Palau s’ha reduït en un terç. A més ha exigit que el Ministeri de Cultura s’incorpore com a patró de la Fundació del Palau de les Arts.

 

Josep Maria Pañella, diputat a les Corts,  ha anunciat que presentarà a les Corts Valencianes una moció similar per a exigir al Consell de Fabra a que exigisca en Madrid el que ens pertoca als valencians per a poder gaudir d’una programació d’òpera digna i de qualitat.

 

Consol Castillo, regidora a l’Ajuntament, ha enumerat els greuges del Ministeri de Cultura amb la ciutat de València, a més de la situació del Palau de les Arts, ha citat l’ampliació del Museu Sant Pius Vé amb anys de retard i que el magatzem recentment inaugurat es va inundar fa uns dies o la paralització de la reforma del Museu de la Ceràmica Gonzalez Martí.

 

Joan Baldoví ha declarat: “Està clar que a Madrid no tenen en compte als valencians, les reivindicacions d’un finançament digne o l’abandonament de les polítiques culturals a València són dos clars exemples. Des d’ací reclame als diputats valencians del PP a que voten en Madrid d’una vegada a favor dels interessos dels valencians”.