Compromís ha fet esta proposta després de considerar “molt greu” que l’equip de govern del Partit Popular haja denegat les instal·lacions de la Universitat Popular de Benimàmet a l’associació de veïns del poble per fer un acte amb motiu del dia contra la violència masclista.

El partit popular ha aduït com a motiu per a denegar el permís que: “es tractava d’un acte polític”, el que des de Compromís s’ha qualificat com una excusa i que es tracta d’una confusió entre el que és la política i el partidisme, com si parlar de política fóra negatiu.

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament per demanar a l’equip de govern que elabore en el termini màxim de 6 mesos una ordenança reguladora de cessió d’instal·lacions de titularitat municipal.

En declaracions de Soriano: “El que ha passat a Benimàmet no fa més que reforçar i fer palesa la gran dificultat que tenen les diferents associacions dels barris i districtes de la nostra ciutat per poder gaudir d’uns espais que ara mateix estan infrautilitzats en molts casos”.

Des de Compromís es considera que cal dotar d’una normativa comuna la cessió d’estes instal·lacions i fer un catàleg complet d’aquells espais municipals susceptibles de ser aprofitats per les diferents associacions de la Ciutat, des d’instal·lacions ja construïdes com també solars de titularitat municipal susceptibles de ser cedits, així com establir criteris clars per evitar abusos i tractes no igualitaris entre les peticions.

Escolta l’àudio: Pilar Soriano.MP3

MOCIÓ: http://compromispervalencia.org/legislatura/us-despais-publics-municipals-per-les-associacions-de-la-ciutat/