La Conselleria d’Educació vol eliminar una línia d’ensenyament en valencià a meitat del curs, quan tots els alumnes tenen ja el material comprat en en la llengua vernacla. La mesura ha creat una forta polèmica i rebuig al si del centre que s’han posat de manifest amb diferents accions que han dut a terme les famílies afectades.

Els fets que estan ocorrent al CEIP Pare Català, al barri de Benimaclet de la nostra ciutat, són greus. Mentre dos alumnes d’un curs de línia en valencià han sol·licitat l’opció d’estudiar en castellà, la resta dels 23 alumnes que conformen este grup volen fer-ho, tal i com ho porten fent fins ara, en valencià.

Però la Conselleria ha decidit eliminar la línia i passar-la al castellà a meitat del curs per la demanda minoritaria d’estos dos alumnes, front a la dels altres 23. Este fet, suposa incorrer en una greu lesió al dret a la igualtat i a la no discriminació que empara tant la Constitució com l’Estatut d’Autonomia i les Convencions Internacionals signades per l’Estat Espanyol.

Des de Compromís, considerem que l’Ajuntament té un paper important en aquest conflicte, ja que el consistori és titular d’un Centre Escolar Municipal situat a uns 200 metres del CEIP Pare Català, amb dues línies en castellà.

Des de Compromís, s’entén que una solució molt més fàcil i menys problemàtica haguera estat oferir als pares de les dos famílies recurrents una plaça en aquest Centre Municipal com a solució perquè puguen rebre un ensenyament “en” castellà.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha presentat una bateria de preguntes a la comissió de cultura i educació referents a este tema. Per la seua banda, Jaume Ferrà, vocal de Compromís en la Junta Municipal d’Exposició, ha presentat una moció en el Ple d’este organisme, en la mateixa línia.