·         La Conselleria d’Educació pretén eliminar nou cursos sencers d’escoles públiques de la ciutat, i en especial les línies en valencià, tot i tindre ja un nombre considerable inscripcions per al pròxim curs.

·         Compromís ha demanat al Consell Escolar Municipal, format exclusivament per membres del PP, que presente un recurs contra l’atac a l’educació en valencià a la ciutat de València.

La Conselleria d’Educació pretén tancar huit unitats d’infantil en valencià i una d’ensenyament primari, totes a la ciutat de València. El regidor d’educació Emilio del Toro va manifestar la seua oposició a la proposta de la Conselleria en la comissió de cultura on també van assistir representants de l’AMPA del Sara Fernandez, escola on la Generalitat pretén tancar la unitat d’infantil en valencià

 

Compromís considera que amb la decisió de reduir les unitats escolars, el Partit Popular colpeja l’aprenentatge i la normalització de la nostra llengua en la ciutat. Així mateix, estem davant un nou atac a la educació pública, perquè s’eliminen places de professorat docent, desapareix el professorat de recolzament i també hi haurà disminució d’hores dedicades a la direcció pedagògica.

 

En paraules de Consol Castillo, regidora de Compromís: “Esperem que el ministre Wert puga garantir, igual que fa amb el castellà en altres comunitats, l’ensenyament en valencià per a tots els xiquets que volen fer-ho i no poden. Estes retallades van en contra de la normativa de fomentar l’ús del valencià a la ciutat de València. Contradiu la justificació del president Fabra quan va justificar tancar canal 9 per a mantenir escoles públiques.”

 

A més, mentre es produeix este atac a la docència en valencià es dona la circumstància que l’Ajuntament de València continua subvencionant al secessionisme lingüístic i la pseudociència amb 10.000 euros anuals per a la RACV i 53.000 euros per a Lo Rat Penat.

Escolta l’àudio: Consol Castillo