Els veïns de la plaça del Patriarca s’han despertat amb el carrer brut i amb desperfectes al mobiliari urbà

Des de Compromís consideren positiu que la Ciutat de València siga elegida per rodar anuncis de televisió o pel·lícules de cinema, ja que dóna prestigi a la Ciutat i a més, indirectament es fa publicitat i per tant, té un efecte positiu en el turisme.

Ara bé, s’ha de ser respectuós amb els veïns i veïnes de la zona. Segons l’article 3 de l’ordenança reguladora d’activitats, instal·lacions i ocupacions a la via pública “L’autorització atorgada obliga als seus titulars a mantindre en perfecte estat de salubritat i higiene la zona autoritzada, així com reposar el paviment i els desperfectes ocasionats a conseqüència de l’ocupació o activitat exercida”. Però els veïns han transmès el seu malestar perquè l’anunci usava neu artificial i se’ls ha omplert els patis dels edificis d’este material. Això no seria un problema si el titular del permís haguera netejat després en profunditat però per no ha estat així ja que este matí la zona de la plaça del Patriarca estava plena de brutícia.

En paraules de la regidora de Compromís Pilar Soriano “el que no pot ser és que un fet positiu com és el rodatge d’un anunci es convertisca en un malson per al veïnat. L’empresa que roda l’anunci ha de garantir la higiene de la zona. Hem pogut comprovar fins i tot que s’ha trencat un banc de marbre. Qui arreglarà eixe desperfecte i pagarà la neteja? Ho hem d’assumir els ciutadans i ciutadanes amb els nostres impostos?

Compromís ha anunciat que presentarà preguntes per saber per què ha passat exactament això i demanarem responsabilitats a l’equip de govern per saber per què no s’ha produït correctament la tasca d’inspecció durant el rodatge i al finalitzar el mateix per evitar que això passarà. A més, han preguntat si l’Ajutnament pensa passar la factura de la neteja i la reparació dels desperfectes a l’empresa que va demanar el permís. “Com venim dient des de fa temps, els veïns no poden ser sempre els pagans de l’actuació municipal”, ha declarat finalment la regidora de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista.

DSC_0147 DSC_0151