Després de que el TSJCV haja declarat nul l’ERO a VAERSA impulsat per la Generalitat, Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha exigit a l’equip de govern del PP de Rita Barberá que exigisca a la Generalitat assumir la sentència de nul·litat de l’ERO i que restituïsca la plantilla de personal tècnic que hi havia assignada al Parc de l’Albufera de València.

Al 2012, la Generalitat anuncià un expedient de regulació d’ocupació (ERO) a l’empresa pública encarregada de la conservació dels nostres espais naturals, Vaersa. Més de 200 treballadors i treballadores es veieren afectats pels acomiadaments. Com a conseqüència, la situació dels nostres espais naturals i, en concret la de l’Albufera, s’ha vist deteriorada en tots els nivells: conservació, protecció i divulgació del patrimoni natural.

Però també ha tingut conseqüències negatives en un sector tan important per a l’economia valenciana com és el turisme, doncs a la tradicional oferta de sol i platja, s’havia afegit la possibilitat d’un turisme verd en auge que podria haver sigut capaç de desestacionalitzar l’afluència de visitants a la nostra ciutat i de crear un turisme verd al voltant del cap-i-casal, ja que és un dels únics casos de l’Estat en què una gran urbe, com València, té a dins del seu terme municipal un Parc Natural d’esta importància.

Per tot això, Pilar Soriano, regidora de la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista ha declarat: “Resulta del tot imprescindible seguir avançant per aconseguir consolidar polítiques mediambientals efectives, més enllà d’interessos particulars, polítiques que s’encarreguen, sobretot, de la conservació i d’un ús compatible amb la sostenibilitat dels espais naturals. Les administracions públiques tenen l’obligació de promoure accions encaminades a aquest fi”.

 

Però, malauradament, des de Compromís ens veiem en l’obligació de denunciar que  durant els últims anys el Govern Valencià s’ha dedicat, per una banda, a la creació de parcs naturals però, de l’altra, s’ha oblidat de la part que és més important, és a dir,  les mesures de conservació dels mateixos. I és que, si no s’implementen este tipus mesures, la creació de parcs naturals no desenvolupa tot el potencial d’esta figura de protecció. Moltes voltes, es té la impressió que el PP crea parcs sense invertir realment després en ells, i per tant, com mera propaganda política.

Per això, Soriano, ha declarat: “Exigim la reincorporació immediata dels 5 treballadors del Parc Natural de l’Albufera, l’únic que tenim a la Ciutat de València i el buc insígnia dels parcs naturals valencians. Entre ells, tècnics superiors, guies, auxiliars administratius i l’observador d’avifauna” .

Per últim, des de Compromís, també demanem a l’equip de govern de Rita Barberá que inste a la Generalitat a retirar el recurs que han interposat en el Tribunal Suprem sobre la decisió presa pel TSJCV.