Una part de la modificació de la partida de crèdit de despeses pendent d’aplicació aprovada ha estat destinada a despesa social i ocupació 

Compromís ha denunciat que és fals l’argument de l’equip de govern municipal, que sosté que la transferència al Palau de Congressos per compensar el desequilibri pressupostari del 2013, no prové de partides destinades a benestar social i ocupació.
En la modificació de crèdits extraordinaris i suplements, aprovada en el ple de l’ajuntament, s’ha donat de baixa la partida destinada al crèdit de despeses pendent d’aplicació, per 18,5 milions d’euros. Aquesta baixa ha servit per transferir crèdits a altres partides com la transferència al Palau de Congressos, però també a partides de benestar social per valor de 21.910 euros, d’ocupació per 2.744 euros, a sanitat 6.501 euros, a educació 13.458 euros, a esports 20.259 euros, a joventut 12.376 euros o els 3,1 milions d’euros destinats a l’expropiació de sòl escolar.
Des de Compromís sostenen que la transferència al Palau de Congressos, ha suposat un minvament dels recursos destinats a les partides que tenen relació amb el benestar social i l’ocupació. A més han alertat que la partida dels pressupostos del 2014 destinada a despeses pendents d’aplicació, dotada amb 18,5 milions d’euros, s’ha esgotat abans d’acabar el primer mes de l’any, la qual cosa perjudicarà als imprevists pressupostaris que puguin sorgir al llarg de l’any en les partides relacionades amb la despesa social i l’ocupació
Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Al consell d’administració del Palau de Congressos, ja advertim que el desequilibri financer afectaria a altres partides municipals relacionades amb el benestar social i l’ocupació. És clar que els diners dedicats al Palau de Congressos no aniran destinats a altres partides que són fonamentals en el període actual de crisi generalitzada i desocupació desmesurada. El cost d’oportunitat que suposarà la mala gestió del Palau ho pagaran els valencians en situació de precarietat social”.

 

Escolta l’àudio: Consol Castillo