El consell d’administració ha aprovat uns nous estatuts, on s’han acceptat les propostes de Consol Castillo d’incloure a les universitats públiques valencianes al consell del Palau i que les reunions es celebren cada quatre mesos, com fins ara

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha mostrat la seua preocupació a l’eixida del consell d’administració per la situació del Palau de Congressos, ha destacat que les previsions pressupostàries aprovades s’han vist sobrepassades per la realitat. S’ha confirmat que el Palau de Congressos no és autosuficient i que necessitarà de 1,1 milions d’euros dels recursos de l’Ajuntament per a quadrar el pressupost de 2013.

Des de Compromís han demanat la retirada definitiva del projecte d’ampliació, ja que es justificava en l’autosuficiència econòmica del Palau de Congressos, qüestió que ha segut refusada per les dades que s’han aprovat al consell d’administració d’hui. Consol Castillo ha proposat com alternativa a l’ampliació, amb un cost previst  de 24 milions d’euros, la coordinació entre el Palau i el centre d’esdeveniments de Fira València, proposta que ha segut acceptada per unanimitat al consell d’administració.

Consol Castillo

Castillo ha justificat que cal una oferta conjunta de congressos i esdeveniments de la ciutat de València, per a aprofitar les sinèrgies i els recursos de les dos principals infraestructures del sector. Estos centres es troben situats a quatre kilòmetres, connectats per autovia, metro i tramvia. El centre d’esdeveniments compta amb 24 sales, dos auditoris i un espai diàfan de 10.000 metres quadrats, que supera el projecte d’ampliació i complementa perfectament l’oferta del Palau de Congressos per a organitzar esdeveniments de grans dimensions.

El consell d’administració ha aprovat uns nous estatuts, la institució passarà de ser un consorci municipal a una entitat empresarial pública, on solament podran votar els membres electes del consistori. Al mateix s’uniran representats de les universitats públiques valencianes a proposta de Compromís.

A més l’actual càrrec de director-gerent passarà a dir-se director-tècnic, i farà funcions de cap de personal, que tindrà la difícil tasca de reorganitzar l’organigrama del Palau de Congressos.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “és el moment de treballar per a consolidar una oferta conjunta de congressos i esdeveniments de la ciutat de València, hem de buscar les sinèrgies entre les diferents institucions que depenen dels fons públics. Ha arribat l’hora de deixar-se de personalismes i buscar el bé comú per al teixit empresarial que depèn de l’activitat del Palau de Congressos i Fira València, que estan passant moments difícils”.