Consol Castillo, regidora de Compromís, també ha presentat al·legacions per la falta d’assignació pressupostària del Pla, cosa que posarà molt difícil que es puga dur a terme.

 

Compromís ha presentat un total de 10 al·legacions al II Pla de Serveis Socials, agrupats per diferents blocs temàtics. Respecte a l’absència de mesures adreçades als col·lectius LGTB, Consol Castillo ha declarat: “Trobem a faltar un Pla de concreció sobre mesures adreçades als col·lectius LGTB ja que en molts casos són víctimes de marginació, i més encara si es tracta de menors. Aquestos col·lectius sense programes de visibilització, sensibilització i informació a les escoles estan condemnats majoritàriament a l’exclusió, tal i com ha denunciat hui el Síndic de Greuges, qui ha demanat a la Consellera d’Educació que frene l’acosament escolar als gais per la seua falta de protecció a les escoles valencianes”.

Així mateix, un altra de les al·legacions prtesentades va en la línia de posar de relleu la falta de transversalitat del Pla, que es limita a tindre una visió mancada d’ambició, fonamentalment assistencialista, i que no té en consideració polítiques relacionades amb la vivenda, la joventut, l’educació, la sanitat ni l’ocupació. En paraules de Castillo: “Al document li cal una visió inclusiva, de generació d’autonomia per a les persones. Si no es fomenta l’ocupació, els joves estaran condemnats a l’exclusió social i a ser dependents dels seus familiars”.

 

Pel que fa a la vivenda des de Compromís lamentem la inexistència de mesures al respecte d’este tema en el Pla. Caldria incorporar propostes sobre vivendes adaptades a persones majors, vivendes per als joves, vivendes socials per als desnonats i albergs per a persones sense sostre.

 

Al voltant de la política d’igualtat de gènere i la prostitució, Consol Castillo ha declarat: “No podem entendre que l’Ajuntament aprove una ordenança que penalitza la prostitució i després, en contrapartida, no hi haja un programa de reinserció on la formació i unes certes garanties d’ocupació no estiguen garantides en este Pla”.

 

A més, des de Compromís, lamentem que este II Pla de Serveis Socials s’elabore sense haver fet, abans, una avaluació dels resultats del I Pla.

Pel que fa a la qüestió econòmica des de Compromís denunciem dos aspectes: que el primer Pla tinguera prevista una inversió de 68 milions d’euros, mentre que este segon pla ha baixat fins als 14 milions d’euros. Així i tot, estos diners no tenen cap assignació pressupostaria en els pressupostos del 2014 aprovats recentment, de manera que no se sap d’on treurà l’Ajuntament els diners per a poder posar-lo en marxa.