Joan Ribó ha criticat l’oblit del Parc Central i del projecte europeu de crear illes verdes al barri

 

Compromís ha lamentat el greu retard de les obres d’urbanització del barri de Russafa, que s’havia promès que finalitzarien abans de Falles de 2014, amb tots els problemes que estan generant a veïns i comerciants.

 

Les obres, segons Joan Ribó, pateixen molts defectes que, sense gastar un euro més, s’hagueren pogut resoldre. Des de Compromís han destacat els problemes d’aparcament del barri, no s’ha resolt el tema de la càrrega i descàrrega dels comerços, és habitual veure furgonetes i camions mal aparcats que dificulten el pas dels autobusos i cotxes per manca d’espai adequat. El projecte inclou 1500 places a la zona taronja, fet que seria positiu si el reglament de zona taronja no encarira l’aparcament i els problemes per als residents, ens trobarem amb els mateixos problemes que en el Barri del Carmen.

 

L’enllumenament, com ja ha denunciat Compromís, s’ha fet amb faroles que moltes d’elles llancen la llum cap al cel, contravenint totes les normatives actuals d’il·luminació i augmentant la contaminació lumínica i el cost d’enllumenament.

 

Des de Compromís han mostrat preocupació per l’endarreriment continu de l’inici de les obres del Parc Central, adjacent al barri de Russafa que l’Ajuntament havia promès que s’iniciarien en gener del 2014. El que pareix que serà un altra promesa incomplida del Partit Popular a la ciutat de València, ja que els pressupostos per al 2014 de les administracions implicades, municipal, autonòmica i estatal, no contemplen esta partida.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha recordat el projecte presentat al 2009, dins del Plà RIVA del barri de Russafa, per l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, per a la connexió amb un eix verd entre el futur Parc Central i el jardí del llit del Tùria. Este projecte que es va presentar dins de la convocatòria europea “Change Mediterranean Metropolis Around Time” per tal d’aconseguir barris verds i sostenibles. El projecte de València es basava en la transformació en patis verds, de cinc illes entre els carrers Cuba i Cadis, i la creació d’un eix verd entre el dos parcs de la ciutat.

 

Joan Ribó ha declarat: “No entenem com l’equip de Rita Barberá presenta projectes amb criteris d’eficiència i sostenibilitat, i que després s’obliden, posant en marxa els projectes de sempre basats en l’ús del cotxe i en l’asfalt. Molts dels problemes que esta urbanització està produint s’hagueren resolt amb una adequada participació de totes les instàncies del barri des de residents fins a comerciants. Està molt bé reunir-se amb ells quan les obres estan avançades però haguera estat també molt important fer-ho en la fase de projecte.”