Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha criticat l’endarreriment de la nova contracta i el descontrol en la gestió de l’actual i ha demanat la municipalització del servei

 

La Junta de Govern local ha aprovat una nova prorroga de la contracta de la grua gestionada per la UTE Cleop-Servicleop, fins a 31 de març de 2004 o fins a que es resolga definitivament el procés de licitació per als pròxims huit anys, que va començar al mes d’agost del 2013. Esta prorroga suposa la quarta des del 31 de desembre de 2012, data en la que finalitzava la contracta actual. Primer es va prorrogar per sis mesos, després per altres quatre mesos, altra de dos mesos i finalment esta fins al 31 de març, data que no es complirà ja que els plecs contemplen tres mesos de transició des de l’aprovació definitiva de la nova adjudicació.

 

L’Ajuntament manté un litigi continu amb la UTE Cleop-Servicleop per la manca de vigilància i control de les actuacions d’esta. L’empresa manté diferents deutes amb la Seguretat Social, l’Agència Tributaria, els treballadors i l’Ajuntament de València,  que al mateix temps deu a la mercantil les mensualitats del servei dels mesos de novembre i desembre de 2012, que estan embargades per hisenda.

 

Al nou procés de contractació per a 8 anys per 56 milions d’euros va començar al mes d’agost, s’han presentats tres grups empresarials: Global Cleop-Rover Alcisa, Pavapark-Autocares Playas San Juan i Valoriza-Eulen, esta última va ser descartada per no complir els requisits tècnics, decisió  que ha segut objecte d’al·legacions per part de l’empresa.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat:” Des de Compromís hem reclamat la municipalització del servei de retirada de vehicles, pel descontrol en la gestió i deutes que presenta l’empresa actual. El servei té una rendibilitat assegurada, ja que presenta ingressos directes amb el cobrament de les taxes de retirada dels vehicles. Qui millor que el propi Ajuntament per a gestionar la retirada de vehicles, i convertir-ho en un servei als ciutadans i no en un instrument recaptatori, com fins ara?”