Al certamen organitzat per l’Ajuntament de València destinat per al públic infantil i jove es mostra armament pesat i valors allunyats de la cultura de pau, que hauria de promoure una institució pública

 

Al certament Expojove, destinat al públic infantil i jove, i organitzat per l’Ajuntament de València, es mostra armament pesat a l’estand de l’exèrcit espanyol. Des de Compromís s’ha criticat que l’armament pesat, que causa milers de víctimes infantils als conflictes militars cada any, no és la forma de transmetre els valors universals de la pau i el civisme als més joves.

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha visitat Expojove en la inauguració, on ha demanat que les armes no haurien de tindre cabuda a este espai i ha demanat a l’Ajuntament que exigisca a l’exèrcit la retirada de tot l’armament a la mostra infantil i la seua substitució per material més apropiat, com podrien ser hospitals de campanya o l’ajuda en casos d’emergència. A més ha aconsellat la instal·lació a la pròxima edició, per part d’ONGs, un estand on es mostre la situació des xiquets soldat al món.

 

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat a l’eixida d’Expojove: ”No podem entendre com l’Ajuntament  permitix mostrar el bel·licisme al més joves, demanem la retirada de tot el material armamentístic per part de l’exèrcit.. L’Ajuntament hauria d’apostar per valors universals com la pau i impulsar la divulgació la Declaració dels Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides, que en el seu segon punt aposten clarament per la pau, la seguretat i el desarmament, i alerta clarament del perill del bel·licisme infantil”.