Joan Ribó considera intolerable la manca de publicitat i el secretisme amb el que s’està produint l’actual procés d’exposició pública del Pla d’usos portuaris

 

Compromís ha presentat una al·legació a l’Autoritat Portuària de València a la “Proposta de delimitació d’espais i usos portuaris del port de València” per la pretensió del Port d’apropiar-se d’una zona verda de 15. 314 m2  qualificada en el Pla General com a Zona Verda del sistema general (GEL-4) i integrada en la trama urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar.

 

L’actual Pla General vigent és de 1988 i la cessió al Port d’esta parcel·la fou posterior a la aprovació del pla. La memòria de l’Autoritat Portuària assenyala la delimitació de l’àmbit portuari vigent en 1990 on no s’inclou la parcel·la indicada. L’únic que es fa en el mapa de 1997 és afegir-la als usos portuaris sense cap explicació ni justificació de forma manifestament il·legal.

 

Esta parcel·la ha estat transferida al Consorci València 2007 que en el seu projecte pretén convertir-la en “Ús terciari recreatiu més Oficines i Comercial” amb una altura d’edificació de fins a cinc plantes. Tal com al·legaren des de Compromís en el seu moment esta operació contravé de forma clara la Llei Urbanística Valenciana.

 

Joan Ribó considera intolerable la manca de publicitat i el secretisme amb el que s’està produint l’actual procés d’exposició pública del Pla d’usos portuaris. Els quaranta-cinc dies que dona el BOE per a presentar al·legacions al seu començament coincidiren amb el període d’al·legacions de la remodelació de la Dàrsena i el final coincideix amb el període de vacances sembla un despropòsit més del govern del PP en el sentit d’intentar reduir a la mínima expressió la participació ciutadana.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat:”Volem cridar l’atenció respecte als problemes que esta remodelació pot produir en el barri de Natzaret. La connexió Nord del Port mitjançant el pont d’Astilleros, aïllarà encara més este barri. Hem de recordar i alertar que hi ha uns acords entre Port, Ajuntament i Barri de Natzaret que cal complir i què no hi ha cap indicació ni voluntat de ser complits en esta delimitació del Port.”