Joan Ribó, portaveu de Compromís:”els pressupostos municipals de 2014 estan plantejats per al benefici dels bancs i de les grans empreses contractistes, des de Compromís exigim uns pressupostos pensats per a la ciutadania”

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València, i les regidores, Consol Castillo i Pilar Soriano, han presentat les reclamacions de Compromís als pressupostos municipals de 2014. Des de Compromís han denunciat que es dedique 112,5 milions d’euros, el 15,5% de tot el pressupost, al pagament del deute.

 

Joan Ribó ha destacat el malbaratament de recursos per part del consistori en dos temes fonamentals el consum elèctric desmesurat i les contractes municipals. Ha exigit la reducció del consum en enllumenant en un 15%, el que suposaria un estalvi de 2,4 milions d’euros. Ha presentat un recurs per a que l’Ajuntament recupere el servici de l’ORA i de la grua, amb el que es podria estalviar prop de 8 milions d’euros.

 

Consol Castillo ha qualificat els pressupostos d’antisocials, ja que deixen de costat l’ocupació, els serveis socials i l’educació, les partides que afecten als veïns que es troben en una situació de necessitat. Ha proposat recuperar els espais municipals abandonats, per a l’organització d’escoles d’estiu a tots els districtes o la utilització del taller de cuina de Benicalap, sense ús a l’actualitat, com a menjador social.

 

Pilar Soriano ha criticat els serveis públics de mala qualitat que presta l’Ajuntament, València és una ciutat bruta i ho comprovem dia, darrere dia. Ha reclamat un increment de les dotacions de residus sòlids i neteja, jardineria i sanitat, la instal·lació de lavabos químics a les àrees d’oci nocturn i encetar una campanya per a millorar l’aire de la ciutat

 

El portaveu de Compromís, Joan Ribó ha comentat: ”Els pressupostos municipals de 2014 estan plantejats per al benefici dels bancs i de les grans empreses contractistes, des de Compromís exigim uns pressupostos pensats per a la ciutadania. Hem d’aturar el malbaratament de recursos per part del equip de Rita Barberà, recuperar la gestió de serveis bàsics i disminuir el consum d’electricitat desmesurat, que ens porta a ser els líders europeus en contaminació lumínica”.