El període d’al·legacions als pressupostos municipals de València finalitza el pròxim 12 de desembre i els ciutadans no poden accedir des de la web municipal

 

Compromís denuncia que des de la web municipal (www.valencia.es) no es pot accedir al projecte dels pressupostos municipals de 2014. El passat 23 de novembre va començar el període d’al·legacions als pressupostos, fins al pròxim 12 de desembre. Des de Compromís han criticat que està falta de transparència dificulta la participació ciutadana, en quant l’accés als pressupostos per als veïns i veïnes de la ciutat no és pot fer en ple segle XXI mitjançant la web municipal.

 

Compromís ha denunciat reiteradament les mancances de la web municipal, com l’absència d’informació dels grups municipals de l’oposició, l’absència d’un portal de Govern Obert o l’anunci d’esdeveniments que ja no es realitzen a la ciutat de València, com la Formula 1. No és la primera vegada que l’Ajuntament de València dificulta la participació ciutadana, com recentment a la convocatòria de les Juntes Municipals de Districte del mes de desembre, que s’han fet en horari laboral i sense el temps previ necessari per a preparar-les per part de la ciutadania.

 

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat “L’equip de Barberà vol amagar uns pressupostos antisocials i que discriminen als ciutadans front als interessos de les grans empreses i els bancs. Demanem que l’Ajuntament publique immediatament el projecte dels pressupostos de 2014 per a que els ciutadans puguen consultar-los i presentar les seues esmenes. Irregularitats com esta són la causa de que la ciutat de València estiga a la cua en transparència ciutadana, exactament en la posició 101 de 110 segons  l’estudi de Transparència Internacional”.