Els Consells Extraordinaris tindran lloc el dilluns 9 de desembre a partir de les 16:00h i després es faran els Ordinaris. L’excepció será el del Marítim que l’Extraordinari será a les 19:00h i després es farà l’ordinari.

 

Compromís considera molt greus els fets ocorreguts en les Juntes Municipals de València, ja que el PP en ha convocat les sessions ordinàries i extraordinàries dels consells de districte carregant-se tots els acords amb l’oposició i els veïns dels barris per a tarctar d’impedir, així, la seua participació.

 

Tots els presidents de les diferents Juntes de Districte, a excepció de la del Marítim, han fet coincidir en el mateix dia la convocatòria ordinària i l’extraordinària, de forma que la segona s’ha convocat a les 16 h i la primera a les 17 o 17:30 h, depenent de la Junta.

 

Considerem que es tracta d’una actitud totalment antidemocràtica i més pròxima a procediments de cacic que als que s’espera dels regidors de l’Ajuntament de València. Per tant, davant la greu situació d’emergència democràtica que patim en estos moments, Compromís demana a tots els veïns que s’acosten a les seues Juntes per a reclamar i fer valdre els seus drets, ja que el Partit Popular els els està llevant.

 

En paraules de la regidora de Compromís, Pilar Soriano: “Animem als veïns i veïnes a assistir als seus consells de districte per a expressar la seua protesta per com el Partit Popular els nega la participació”.

 

A este respecte, Compromís ja ha exigit esta setmana públicament la dimissió del regidor de participació ciutadana, Ramón Isidro, i que es retiraren les convocatòries i que es tornaren a convocar en temps i forma totes les Juntes Municipals.

 

Des de Compromís considerem que el Partit Popular menysprea les juntes de districte i les buida de contingut. I ho fa perquè té por a la ciutadania i, per això, no vol que la gent participe. S’ha de dir clar que el Partit Popular valencià és un partit que no té ja la majoria social, és un partit sense idees, que no sap governar ni la Generalitat ni l’Ajuntament de València, i que ens està duent a la ruïna econòmica i a la ruïna moral de la nostra Ciutat i de tota la Comunitat Autònoma Valenciana.