La regidora de Compromís per València, Pilar Soriano, ha denunciat, a través d’una moció presentada en la comissió de Medi Ambient, la brutícia que hi ha a l’horta de Benimaclet així com les aigües fecals sense tractar que es troben en el camí fondo de la Sèquia de Mestalla.

 

Esta zona, que pertany encara a la ciutat de València, és la del camí de Farinós, en la Sèquia del Mestalla, just en el seu tram fins a la Ronda Nord de València, on trobem un dels espais d’horta millor conservats de la ciutat i on hi ha diverses cases i alqueries restaurades que estan habitades. A més, al costat podem trobar també una de les experiències més exitoses de recuperació d’horts urbans gestionats pel veïnat.

 

Cal recordar també que la Sèquia de Mestalla és un Bé de Rellevància Local i que estem davant d’un tros d’horta molt valuosa, com han demostrat els veïns i veïnes del barri que han recuperat l’horta que havia desaparegut per la bombolla urbanística.

 

És per això que la regidora de Compromís, Pilar Soriano, ha dit en la comissió que “és lamentable observar imatges com les que es poden vore per eixe tram de sèquia”. (fotos adjuntes en el mail)

 

La sèquia presenta un estat lamentable, amb presència d’aigües fecals, rates i brutícia en abundància, amb les consegüents males olors i perill per a la salut de les persones. I, a més, en els voltants de la sèquia durant aquest tram hi ha un abocador incontrolat que no ha estat eliminat de forma adequada malgrat les denúncies pels veïns en nombroses ocasions.

 

En eixe sentit, Compromís conisdera un absolut desficaci que encara, a dia de hui, hi hagen vivendes a la ciutat de València que no estiguen connectades a la xarxa de sanejament de la ciutat i estiguen tirant les aigües fecals a sèquies.

 

Sèquia de Benimaclet
Sèquia de Benimaclet

La regidora d’aigües i residus, Maria Àngels Ramón-Llin, ha contestat a Compromís que la zona es neteja cada quatre mesos, el que Compromís considera absolutament insuficient. En eixe sentit, Soriano ha dit als mitjans a l’eixida de la comissió que “no pot ser que si una persona abandona un sofà en eixa zona el dia després de la neteja, hagen de passar quatre mesos fins que l’Ajuntament el retire”.

 

D’altra banda, la regidora del Partit Popular, a proposta de Compromís, s’ha compromès a instar la Comunitat de Regants del Mestalla a que netegi la sèquia.