Consol Castillo: “La programació del Musical és íntegrament en castellà, incomplint els plecs de condicions, pel que demanem a Mayren Beneyto la rescissió de la concessió a l’empresa de José Luis Moreno”

La contractació de Felipe del Baño com a gerent del Teatre el Musical, gestionat per la mercantil Crystal Forest, propietat de José
Luis Moreno, demostra un altra vegada la convivència d’aquesta empresa amb el PP. Felipe del Baño, ha sigut assessor d’Eduardo Zaplana, regidor a Sant Antoni de Benageber i assessor de Teatres de la Generalitat.

Crystal Forest va accedir a la gestió de la sala del Cabanyal a finals de 2012 amb una concessió de l’Ajuntament de València per 379.000 € anuals, fins a 2017. Al plec del contracte s’especifica. “…exigiendo la utilización, en parte de la programación base ofertada, del idioma valenciano” Quàn a la programació del Musical per al 2013 no s’han realitzat, ni hi han programades obres en valencià. A més aquesta programació no seguix cap fil argumental per a promoure l’afició pel teatre al barri del Cabanyal, i destaquen la quantitat d’obres suspeses per diferents motius desconeguts.

José Luis Moreno, gerent de l’empresa concessionària té un expedient judicial controvertit relacionat amb el Partit Popular, ha sigut imputat en el cas Palma Arena, també apareix com a donant del PP a la llista Bárcenas i finalment va ser condemnat al passat mes de juliol per vulnerar els drets laborals dels treballadors, en diferents empreses entre elles la concessionària de la sala del Cabanyal, Crystal Forest.

Consol Castillo, regidora de Compromís: “valorem negativamente la gestió duta a terme per una empresa gestionada per una persona imputada i condemnada per diferents delictes. Pel que fa a la programació hem observat la falta de criteri i arbitrarietat dels espectacles i denunciem la inexistència de programación en valencià, pel que demanem a la regidora de cultura Mayrén Beneyto que rescinda el contracte amb l’esmentada empresa per no complir el plec de condicions acordat al seu dia”.