València és després de Las Vegas i Dubai, la ciutat amb més intensitat lumínica del món. 

En la Comissió d’Hisenda han tornat a aparèixer factures d’electricitat pendents de pagament per valor de 1’5 milions d’euros, emeses en juny de 2013 i que corresponen a l’enllumenat públic de setembre de 2012.

Segons Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament, les dades posen de manifest que l’Ajuntament és incapaç d’aturar la sangria de recursos que suposa tots els mesos el consum de llum desaforat, molt superior a la resta de ciutats espanyoles i europees. Segons diverses fotos realitzades per satèl·lits artificials, València és després de Las Vegas i Dubai la ciutat amb més intensitat lumínica del món. Un curiós “estar en el mapa” de la Sra. Barberà que després hem de pagar tots els mesos a costa de retallades als serveis bàsics.

El pagament de l’energia elèctrica és un dels grans motius dels reconeixements extrajudicials de crèdit de l’Ajuntament de València com indica clarament l’auditoria de despeses 2012 de l’Ajuntament. Aquest mecanisme és  excepcional i que l’Ajuntament utilitza de forma habitual per la seua incapacitat de fer front a les obligacions de pagamen 

Les factures que cal pagar a Gas Natural Comercializadora SA per 1’5 milions d’euros tenen un cost del Kwh de 1€. Un cost incomprensible quan els ciutadans pagàvem, a setembre de 2012, per l’electricitat prop de 0’15 €/Kwh i en altres factures pagades per l’ajuntament el cost de l’energia elèctrica, oscil·lava entre 0’11 i 0’14 €/Kwh.

Joan Ribó: “Com és possible que l’Ajuntament pague per la llum unes set vegades més que el preu oficial? Hem exigit en la Comissió d’Hisenda una explicació a esta despesa incomprensible. La Comissió d’Hisenda ha acordat sol.licitar un informe urgent que explique l’anomalia d’aquesta factura.”

 

Ennlaç: factures llum 7 vegades