Joan Ribó: ““El futur del Tribunal de les Aigües va en consonància amb la supervivència de l’horta de València”

Joan Ribó, portaveu del Grup Compromís a l’Ajuntament de València, ha assistit a la reunió del Tribunal de les Aigües de València, que s’ha desenvolupat com cada dijous, a la Porta dels Apòstols de la Catedral de València.

Joan Ribó ha destacat la importància d’aquest Tribunal per a la ciutat de València i el seu entorn, ja que ha regulat i ordenat, des de fa més de mil anys, la gestió del sistemes de reg, mitjançant un mètode de gestió i resolució dels conflictes del regadiu basat en l’autogovern i l’autogestió per part dels regants. Un Tribunal què és Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que no ha rebut l’atenció de que es mereix per part de les institucions.

Al llarg de la reunió ens hem compromès a presentar a la Comissió de Cultura de l’Ajuntament una moció per a què s’habilite una aplicació informàtica, basat en codi QR, que permeta als ciutadans i als turistes que ho desitgen rebre informació sobre la història i importància del Tribunal de les Aigües. Actualment la gran quantitat de turistes i valencians que assisteixen a la sessió setmanal, queden decebuts per la brevetat de la sessió. Des de Compromís pensem que es molt important posar en valor i explicar a tota la població la importància d’aquest Tribunal que és una senya d’identitat i orgull per a als valencians.

Joan Ribó: “El futur del Tribunal de les Aigües va en consonància amb la supervivència de l’horta de València. Les institucions valencianes han de implicar-se en la protecció de l’horta, ja que es tracta d’un entorn interurbà rural únic a Europa amb un potencial per al desenvolupament de l’agricultura de proximitat i com atracció turística i d’esplai. En uns moments de crisi econòmica com l’actual la defensa de l’horta és fonamental  per a buscar eixides per a moltes persones.”