Ahir es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València el primer debat obert sobre la mobilitat urbana que ha organitzat Compromís per la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, titulat: “La bici: La revolució urbana del segle XXI

En el debat es va parlar sobre la situació actual de la bici a la ciutat de València, es va comparar amb altres països europeus on l’ús de la bici està molt més normalitzat i, finalment es van aportar solucions.

Un dels problemes que es va comentar és que s’ha posat en marxa Valenbisi sense haver fer abans cap planificació de per on han d’anar totes eixes bicicletes.

El problema de la intermodalitat (no es poden pujar bicis als autobusos o a molts metros), o la falta d’una visió global del transport a la ciutat de València, van ser altres qüestions que van sorgir.

Pel que fa a les solucions proposades, es parlà d’impulsar realment la bici, que pot significar crear llocs de treball i més turisme per a la ciutat, planificar la mobilitat, crear nuclis amb parades d’autobús, metro, i bici, democratitzar l’espai públic i baixar terrasses de bars a la calçada donant més espai a peatons i bicis, que no s’han de vore un a l’altre com a enemics, sinó que han de tindre una convivència harmònica.

I, sobretot, que l’Ajuntament de Rita Barberà no faça un govern de “dicte i mane” sense consultar res a ningú i que tinga en compte al moviment biciclista de València i que els escolte perquè com a usuaris diaris de la bici tenen molt a dir.

El debat, en el que van participar Pablo Leon (blog I Love Bicis), Dani Cabezas (de la revista Cicloesfera), Rafa Villalba (de València en bici) i que va presentar Giuseppe Grezzi (Compromís per València), va congregar un alt nombre de ciutadans de València que van voler acostar-s’hi.

La setmana de la mobilitat de Compromís per València continua dijous amb el debat “El Pla de Mobilitat Sostenible: Una oportunitat per a València” on estaran presents Belén Calahorro (Especialista en mobilitat sostenible), Ramón Marades (Especialista en mobilitat urbana), Vicent Torres (Professor d’urbanisme de la UPV) i que presentarà Joan Ribó (Portaveu Compromís per València).

Divendres 20 será el torn dels Joves de Compromís amb l’activitat del “Park(ing) Day” que tindrà lloc a les 11:30h al carrer Colom de València.

I la Setmana d’actes acabarà diumenge 22 amb la Ruta dels Arbres Monumentals de la ciutat que començara en la plaça d’Alfons el Magnànim a les 10:30h.