Una comissió de 36 persones del partit Verd ha arribat a València provinents d’Estocolm, capital de Suècia.

Joan Ribó ha rebut la comitiva a la plaça Rodrigo Botet, al centre de València. Els verds d’Estocolm han visitat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT). I han destacat la similitud entre Estocolm i València, tant pel nombre d’habitants d’una i altra ciutat com per les seues problemàtiques i necessitats pel que fa a la mobilitat urbana.

La portaveu d’Els Verds en el Comptat d’Estocolm en matèria de transport públic, Yvonne Blombäck, ha destacat els problemes que genera  haver de tindre una targeta de transport diferent per a cada zona de metro o per a cada transport (una per al metro, una altra per a l’autobús, etc…): “un problema que comparteixen les dues ciutats” ha dit després de la seua visita a FGV.

Tant Compromís per València com Els Verds suecs han trobat adient acabar amb les “zones” del metro, amb la intenció d’unificar-lo tot, i acabar així amb este problema.

La visita dels verds d’Estocolm a València, que té per motius la mobilitat i la sanitat, s’ha produït en els dies d’abans que comencen els actes de la Setmana de la Mobilitat Europea Sostenible que  organitza Compromís per València, tot i suplint institucionalment l’Ajuntament de València que no organitza pràcticament res per este tema.

La mobilitat sostenible i la democratització de l’espai públic són eixos fonamentals del programa polític i del model de ciutat de Compromís per València.